Ilmoittaudu StarT-lähettilääksi

Jokainen lähettiläs määrittää itse, kuinka paljon tukea haluaa antaa – kaikki tuki on tärkeää! StarT-lähettiläät saavat verkkokoulutuksen tehtävään.

Verkkokoulutuksen suorittamisesta StarT-lähettiläälle myönnetään eräänlainen StarT-ajokortti merkiksi tehtävän asianmukaisesta hallinnasta: Kaikki lähettiläät saavat StarT-lähettiläsdiplomin koulutuksen jälkeen. Yliopisto-opiskelijat voivat anoa diplomia vastaan 1 opintopisteen suoritusmerkintää omasta yliopistostaan.

Koulutuksen saaneiden lähettiläiden tiedot julkaistaan StarT:iin mukaan rekisteröityneille oppimisyhteisöille tarkoitetulla alustalla. Oppimisyhteisöt voivat kontaktoida lähettiläitä omalta alueeltaan ja sopia tuesta.

Lähettiläät antavat arvokasta apua, tukea ja tietoutta projektityötiimeille. Tuki voi olla projektitöiden käytännön toteutuksessa auttamista, vierailun järjestämistä projektin kannalta oleelliseen paikkaan, asiantuntijatietoisku tai yhdet kädet lisää opettajan avuksi. Yksikin lähettilään vierailukerta on paljon!

StarT-lähettiläiden antaman tuen muodot:

1) tukee projektitöiden ohjauksessa koulussa, päiväkodeissa ja kerhoissa ym.,
2) on tukemassa StarT-päivien ohjelman järjestelyissä, esim. esityksen pitämällä asiantuntijatietoiskun tai yrityksen ständillä
3) osallistumista aluefestareille tietoiskuin, ständillä tai järjestelyapuna
4) jotain muuta tukea tai apua

Lasten ja nuorten projektityöt voivat olla pienempiä ja suurempia tutkimuksia, liikkuvan lelun kehittämistä, pelin suunnittelua, robottiohjelmointia, tiedeteatteria tai vaikka musikaalin tekeminen. Aiheen voi valita vapaasti tieteiden, taiteiden ja teknologian rajapinnoilta – ainoa edellytys on jokin yhteys LUMA-aineisiin.

 

Tilaa StarT-uutiskirje