StarT tarjoaa toimintaa ympäri lukuvuoden

StarT-ohjelma on suunniteltu tukemaan oppimisyhteisöjen toimintaa koko lukuvuoden ajan elokuusta kesäkuuhun. Lukuvuoden aikana järjestetään erilaisia yhteisöllisiä tapahtumia, koulutusta ja kilpailuja, joista jokainen voi valita juuri itselleen sopivat. Tapahtumia järjestävät niin LUMA-keskus Suomi -verkosto kuin yksittäiset LUMA-keskukset tai yhteistyökumppanimme. 

Kaikkeen ei tarvitse osallistua vaan jokainen voi itse päättää mihin ja miten haluaa osallistua. Kauden tapahtumiin osallistutaan tapahtumakohtaisesti kunkin tapahtuman omien sivujen kautta. Tiedotamme tapahtumista sekä niihin osallistumisesta verkkosivuillamme sekä uutiskirjeemme kautta. Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla kaikista lukuvuoden tapahtumista!

Projektioppimisohjelman vuosikello

StarTissa ei ole sitovaa aikataulua, mutta helpottaaksemme oman toteutuksen suunnittelua olemme laatineet ohjeellisen aikataulun eli StarT vuosikellon. Vuosikellossa on mainittu StarT-projektien toteutuksessa muistettavat vaiheet sekä lukuvuotta rytmittävät päätapahtumat, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. Omaa projektitoteutusta suunnitellessanne voitte soveltaa vuosikelloa juuri omien tarpeidenne mukaan, eikä toteutusta tietenkään tarvitse venyttää koko lukuvuodelle.

Vuosikello tarjoaa ohjeellisen aikataulun StarT-projektien toteuttamiselle
  • Alkusyksy on hyvä hetki suunnitteluun ja StarT-ohjelmaan tutustumiselle. Tiedotamme tulevan kauden päätapahtumista ja päivitämme tapahtumakalenterin mm. StarT-kilpailun osalta.
  • Syyslukukausi on varattu projektien toteuttamiseen. Tarjoamme maksutonta koulutusta sekä materiaalipankin ja oman alueen LUMA-keskuksista voi aina kysyä esim asiantuntijatukea.
  • Kevätlukukausi on varattu omien töiden esittelylle ja yhteisöllisille tapahtumille. Tammi-helmikuussa järjestettävät LUMA-viikot ovat oiva hetki oman yhteisön StarT-päivälle. Viikkojen aikana LUMA-verkosto yhteistyökumppaneineen järjestää myös monenlaista ohjelmaa. Alkuvuodesta aukeaa myös ilmoittautuminen StarT-kilpailuun. Keväisin järjestetään myös erilaisia StarT-festareita alueellisten LUMA-keskusten toimesta.
  • Kesäkuussa StarT-kausi huipentuu kansainväliseen StarT-gaalaan, jossa kansainvälisen kilpailun parhaat palkitaan