StarT-tiedefestivaalit

Alueellisia StarT-festavaaleja järjestetään maalis-toukokuussa eri puolilla Suomea, LUMA-keskusten paikkakunnilla. Festavaaleilla projekteja tehneet StarT-tähtitiimit sekä oppimisyhteisöt saavat tilaisuuden loistaa ja esitellä omaa osaamistaan ja jakaa tekemisen iloa ja riemua.

Festivaaleilla jaetaan myös monenlaisia kannustuspalkintoja.

Lisäksi jokaisella festivaalilla on niin lapsille, nuorille kuin oppimisyhteisöjen ohjaajille omaa ohjeisohjelmaa. Jokaisen festivaalin ohjelma on erilainen ja se rakennetaan alueellisen LUMA-keskuksen ja yhteistyökumppanien voimin. Kaudella 2016-2017 osallistujille tarjottiin esimerkiksi työpajoja, joissa tehtiin kivoja kemian kokeita, rakennettiin robotteja tai koodattiin pelejä. Lisäksi oli mahdollisuus tutustua tiedenäyttelyihin (Heureka, Tietomaa) ja opettajille oli pedagogisia kahviloita.

Kevään 2018 aluefestivaalien aikataulu:

Kevään yhteisöllisten StarT-tiedefestivaalien päivämäärät vahvistuvat vuoden 2017 loppuun mennessä. Tarkemmat tiedot yksittäisistä festivaaleista aikatauluineen tulee näkyville tapahtumakalenteriin.

22.3.   Kainuu & Pohjois-Pohjanmaa (Oulu)
27.3.   Pirkanmaa (Tampere)
10.4.   Keski-Suomi (Jyväskylä)
11.4.    Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa (Vaasa)
17.4.    Lappi (Rovaniemi)
19.4.    Etelä-Karjala, Etelä-Savo & Kymenlaakso (Lappeenranta)
20.4.   Uusimaa (Espoo, Otaniemi)
23.4.   Lounais-Suomi (Turku-Tukholma) osana SciCruise-tapahtumaa
4.5.      Ruotsinkielinen festivaali (Raasepori)
14.5.    Kanta-Häme & Päijät-Häme (Lahti)
18.5.    Pohjois-Karjala & Pohjois-Savo (Joensuu) SciFestin yhteydessä

 

StarT-festivaaleille haetaan mukaan kertomalla omista StarT-projekteista ja/tai oman yhteisön hyvästä opetuskäytänteestä (Lue lisää hakemisesta ja kriteereistä). Haluaika kaudelle 2017-2018 päättyi 18.2.2018.