Tervetuloa StarT-ohjelmaan!

StarT-oppimisyhteisöiksi nimitetään kaikkia StarT-ohjelmaan osallistuvia ja projektitöitä tekeviä yhteisöjä. Yhteisö voi olla esimerkiksi perhe, harrastusporukka, päiväkotiryhmä, ala- tai yläkoulutiimi, lukiolais- tai ammattikoulutiimi! Myös hyvän opetuskäytänteen jakava opettaja tai ohjaaja edustaa omaa oppimisyhteisöään.

StarT-ohjelmassa jaetaan oppimisen iloa kansainvälisessä yhteisössä kahdessa sarjassa: 1) lasten ja nuorten projektityöt ja 2) hyvät opetuskäytänteet monialaisen projektioppimisen toteuttamiseen.

StarT-ohjelmaan ilmoittaudutaan verkkolomakkeella (linkki alla), johon kirjataan oppimisyhteisön ja yhteyshenkilön tiedot. Voit (ennakko)ilmoittautua mukaan ennen projektien toteuttamista ja saada tukea projektioppimisen toteuttamiseen. Voit myös ilmoittautua mukaan projektien toteuttamisen jälkeen, jolloin voitte samantien hakea mukaan kevään festareille ja/tai StarT-kilpailuun (jos hakuaika on auki).

Ilmoittautuminen StarT-ohjelmaan kaudelle 2020–2021 on alkanut ja jatkuu 14.2.2021 asti. Start-ohjelman parissa järjestettäviin jokakeväisiin tapahtumiin (festareille ja/tai kilpailuun) on haettava mukaan kertomalla toteutetuista lasten ja nuorten projektitöistä ja/tai hyvästä (opetus)käytänteestä samalla verkkolomakkeella, millä ilmoittaudutaan StarT-ohjelmaan.

Ilmoittaudu StarT-kaudelle 2020-2021  

Ilmoita yhteisönne mukaan tästä!

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Vahvistusviestin kautta tapahtuu uusien osallistujien lisääminen sekä projekti- ja/tai käytännetietojen täydentäminen tai muokkaaminen. Ohjevideo jo ilmoittautuneelle oppimisyhteisölle 

Jos vahvistusviesti on kadonnut älä täytä lomaketta uudelleen! 

Mikäli vahvistusviesti ja sen sisältämät linkit ovat kadonneet (tai et ole ihan varma oletteko jo osallistuneet vai ette), niin laita viestiä StarT-tiimille osoitteeseen info(at)start.luma.fi.
Lähetämme kaikille ilmoittautuneille linkit ja ohjeet tietojen täydentämiseen aina loppuvuodesta ja juuri ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Tärkeää tietoa osallistumiseen liittyen

Varaattehan aikaa verkkolomakkeen täyttämiseen projekti- ja käytännetietojen osalta sillä esikarsinta StarT-kilpailussa tehdään täysin verkkolomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Riippuen osallistujien määrästä, myös festareilla voidaan suorittaa esikarsintaa lomakkeen tietojen perusteella.

Ilmoittautumiseen liittyviin kysymyksiin löytyy vastauksia Usein kysytyistä kysymyksistä. Suosittelemme tutustumaan myös osallistumissääntöihin ja arviontiin ennen lomakkeen täyttämistä:

Kannustamme kaikkia lasten ja nuorten kanssa projektitöitä toteuttavia tilaamaan myös StarT-uutiskirjeen. Tilaamalla uutiskirjeen varmistat, että saat ajankohtaiset tiedotteet LUMA-keskus Suomen ja yhteistyökumppanien tarjoamista materiaaleista, tuesta sekä koulutuksista. Tilaa StarT-uutiskirje