Esimerkkiprojekteja: Koti, kulttuuri ja kansainvälisyys

StarT 2019

Meren laulu -musikaali”, “The Song of the Sea -musical.” Äänekosken lukio, Jyväskylä.

Lukiolaisten toteuttama ja suunnittelema esitys, jossa yhdistetään monitieteellisiä näkökulmia ympäristötieteisiin, kuten ekologiaan ja ympäristösuojeluun, kuin aikuistumiseen, draamakirjallisuuteen ja näytelmän koreografiaan, tanssinumeroihin, vaatetukseen ja lavastukseen. Draaman kehys tuo erinomaisen komponentin ympäristön suojelun ymmärtämiseen.

Tutustu oppimispäiväkirjaan tästä.

StarT 2018:

StarT 2017:

  • Mertalan yhtenäiskoulun 6A-luokan Afrikka-lautapeleissä (päiväkirja) on perehdytty Afrikan valtioiden kulttuuriin ja historiaan lautapelejä rakentamalla.

    6A-luokka suunnitteli ja rakensi Afrikka aiheiset pelit. Tätä varten oppilaat etsivät tietoa Afrikasta, rakensivat pelilaudat, nappulat, rahat ym. rekvisiitan.   Valmiita pelejä pääsi pelaamaan myös muut koulun oppilaat.

  • Säviän koulun Ystävämme suomenhevonen -projektissa on rakennettu suomeen ja suomalaisuuteen vahvasti liittyvä lelusuomenhevonen. Osallistui Tämä toimii -sarjaan.

    Voitto Pielaveden koulujen sarjassa 5-6 luokkalaisia Ovat heppaharrastajia. Tiimi käytti aikaa ja vaivaa työn toteuttamiseen.

  • Vuoksenniskan koulu, Suomi-lautapeli (päiväkirja), Yhdistetty taiteita, maantietoa, huomioitu kestävä kehitys.

    “Projekti: Suomi-lautapeli. Tutkimuksissa on todettu lautapelien pelaamisen lisäävän aivojen hyvinvointia. 9.-luokkalaiset tytöt tekivät lautapeliä luodessaan todella monipuolista työtä huomioiden kaikessa tekemisessään kestävän kehityksen. He toimivat todella oma-aloitteisesti, käyttivät paljon vapaa-aikaakin työn valmistamiseen ja tekivät hyvin sujuvaa yhteistyötä.”

Tervetuloa mukaan StarTiin oman oppimisyhteisösi, luokkasi, harrastusryhmäsi tai perheesi kanssa! StarT lyhyesti