Liikkuva lelu!

Liikkuva lelu! -projektityö jatkaa menestyksekästä Tämä toimii! – liikkuva lelu -konseptia. Tavoittena on kehittää ennalta määriteltyjen materiaalien avulla liikkuva ja leikittävä lelu. Lisäksi tehdään lelua kuvaava video (esim. mainos) ja kehittämisprosessista pidetään oppimispäiväkirjaa. Videota ja oppimispäiväkirjaa koskevat samat ohjeistuksen kuin muissakin StarT-projekteissa. 

Todellisissa teknologiaprojekteissakin ensimmäinen prototyyppi tehdään usein halvoista ja helposti saatavilla olevista materiaaleista havainnollistamaan ideaa esimerkiksi rahoitushakua varten. Samoin Liikkuva lelu! –projektissa keskiössä on mekaniikan pohdinta, millaisilla teknisillä ratkaisuilla voi saada aikaiseksi halutun liikkeen ja toimivan lelun.

Ideana on, että lelun voi luovasti toteuttaa koululta löytyvistä materiaaleista kierrätysperiaatteella – mitään ei siis tarvitse ostaa. Kaikkia materiaalilistan materiaaleja ei tarvitse käyttää – tärkeintä on pohtia materiaalien järkevää käyttöä, mitä tarvitaan ja miten liike saadaan aikaiseksi. Ideoiden tulisi nousta lapsista itsestään ja yhteistyössä. 

Kauden 2019-2020 materiaalilista

Arviointi tehdään StarTin yleisten arviointikriteerien mukaisesti.   Tämä toimii! -teeman projektien aiheen käsittelyssä kiinnitetään kuitenkin erityistä huomioita lelujen liikkuvuuteen ja käytettyjen materiaalien tarkoituksenmukaisuuteen.

  • Tervetuloa mukaan StarTiin oman oppimisyhteisösi, luokkasi, harrastusryhmäsi tai perheesi kanssa! StarT-ohjelma