Kuinka StarT toimii?

StarT-ohjelmassa toteutetaan ilmiöpohjaisia ja monialaisia projekteja tai teemaopintoja ja jaetaan oppimisen iloa. Projekteja toteutetaan omassa oppimisyhteisössä (koulut, päiväkodit, harrasteryhmät tai vaikka perheet).  LUMA-keskus Suomi verkosto ja StarTin yhteistyökumppanit tarjoavat tukea ja koulutusta mukana oleville oppimisyhteisöille.

Alla on kuvattu neljällä askeleella miten StarT-ohjelmaa ja projektitöitä voi toteuttaa omassa yhteisössään. 

StarT-ohjelman 4 askelta:

1. Tutustukaa StarT-ohjelmaan

Oma projektiaikataulua ja toteutusta suunnitellessa kannattaa tutustua StarT-ohjelman eri vaihtoehtoihin, aikatauluun, teemoihin sekä StarT-projektien vaatimuksiin.

Ilmoittautumalla heti mukaan – ennen projektitöiden tekoa – voimme antaa lisätukea toteutukseen (ilmoittautumiseen…).  

Voit myös tilata StarT-uutiskirjeen, jota kautta saat lisätietoa tarjoamistamme koulutuksista, työpajoista ja muista mahdollisuuksista.

 

2. Toteuttakaa omat StarT-projektinne

Toteuttakaa projektinne teille parhaiten sopivasta aiheesta sekä haluamallanne ajanjaksolla. StarT toimintamalli tukee parhaiten projektien toteuttamista syyslukukauden aikana tai alkuvuodesta.

Katso vinkkejä projektien toteuttamiseen StarT-materiaalipankista

 

3. Järjestäkää oma StarT-päivä 

Kannustamme järjestämään pienen tai suuren StarT-päivän omassa oppimisyhteisössänne. StarT-päivän tarkoitus on jakaa tekemisen iloa omassa oppimisyhteisössä ja esimerkiksi myös lasten ja nuorten vanhemmille.

Mikäli oppimisyhteisössänne on tehty enemmän projekteja on StarT-päivä oiva hetki valita parhaat projektit, jotka asetatte ehdolle StarT-festareille ja/tai StarT-kisaan.

 

4. Hakekaa mukaan aluefestareille ja/tai StarT-kisaan

StarTin keväällä järjestettäviin tiede- ja teknologiatapahtumiin haetaan mukaan kertomalla toteuttamistanne projekteista ja/tai hyvästä opetuskäytänteestä.

Haku tapahtuu verkkolomakkeella helmikuun puoliväliin mennessä. (huom. ennakkoilmoittautuneiden ei tarvitse täyttää jo antamiaan tietoja uudelleen, riittää tietojen täydentäminen). Lukekaa lisää ilmoittautumisesta.

Tieto pääsystä aluefestareille tulee maaliskuun alkuun mennessä festareita järjestävältä alueelliselta LUMA-keskukselta.

StarT-kisan tuomarointi tapahtuu verkkolomakkeen perusteella ja esikarsinta tapahtuu maaliskuun alkupuolella. Kansallisen kilpailun parhaimmilla on mahdollisuus edetä edustamaan Suomea kansainväliseen StarT-kilpailuun.  Tutustu arviointikriteereihin.