Kuinka StarT-ohjelma toimii?

StarT-ohjelmassa toteutetaan ilmiöpohjaisia ja monialaisia projekteja tai teemaopintoja ja jaetaan oppimisen iloa. Projekteja toteutetaan omassa oppimisyhteisössä (koulut, päiväkodit, harrasteryhmät tai vaikka perheet).  LUMA-keskus Suomi verkosto ja StarT yhteistyökumppanit tarjoavat tukea ja koulutusta mukana oleville oppimisyhteisöille.

Tällä sivulla kerromme mitä StarT-ohjelmaan osallistuminen käytännössä tarkoittaa.

StarT-ohjelman 4 askelta:

1. Tutustukaa StarT-ohjelmaan

Oma projektiaikataulua ja toteutusta suunnitellessa kannattaa tutustua StarT-ohjelman eri vaihtoehtoihin, aikatauluun, teemoihin sekä StarT-projektien vaatimuksiin.

Ennakkoilmoittautuneille tarjoamme lisätukea. Voit ennakkoilmoittautua kaudelle 2019-2020 15.9.2019 mennessä.  Varsinainen ilmoittautuminen tapahtuu projektien toteuttamisen jälkeen hakemalla mukaan festareille ja/tai kisaan.

Voit myös tilata StarT-uutiskirjeen, jota kautta saat lisätietoa tarjoamistamme koulutuksista, työpajoista ja muista mahdollisuuksista.

 

2. Toteuttakaa omat StarT-projektinne

Toteuttakaa projektinne teille parhaiten sopivasta aiheesta sekä haluamallanne ajanjaksolla. StarT toimintamalli tukee parhaiten projektien toteuttamista syyslukukauden aikana tai alkuvuodesta.

Katso vinkit projektien toteuttamiseen StarT-materiaalipankista.

 

3. Järjestäkää oman yhteisönne StarT-päivä

Kannustamme järjestämään pienen tai suuren StarT-päivän omassa oppimisyhteisössänne. StarT-päivän tarkoitus on jakaa tekemisen iloa omassa oppimisyhteisössä ja esimerkiksi myös lasten ja nuorten vanhemmille.

Mikäli oppimisyhteisössänne on tehty enemmän projekteja on StarT-päivä oiva hetki valita parhaat projektit, jotka asetatte ehdolle StarT-festareille ja/tai StarT-kisaan.

 

4. Hakekaa mukaan aluefestareille ja/tai StarT-kisaan

StarTin keväällä järjestettäviin tiede- ja teknologiatapahtumiin haetaan mukaan kertomalla toteuttamistanne projekteista ja/tai hyvästä opetuskäytänteestä.

Haku tapahtuu verkkolomakkeella helmikuun puoliväliin mennessä. (huom. ennakkoilmoittautuneiden ei tarvitse täyttää jo antamiaan tietoja uudelleen, riittää tietojen täydentäminen). Lukekaa lisää ilmoittautumisesta.

Tieto pääsystä aluefestareille tulee maaliskuun alkuun mennessä festareita järjestävältä alueelliselta LUMA-keskukselta.

StarT-kisan tuomarointi tapahtuu verkkolomakkeen perusteella ja esikarsinta tapahtuu maaliskuun alkupuolella. Kansallisen kilpailun parhaimmilla on mahdollisuus edetä edustamaan Suomea kansainväliseen StarT-kilpailuun.  Tutustu arviointikriteereihin.