Kuinka StarT toimii?

Tällä sivulla kerromme pääkohdat miten StarTia voi omassa oppimisyhteisössä toteuttaa. Jos sinulla on viisi minuuttia aikaa, kannattaa katsoa alla oleva esittelyvideo.

StarT-ohjelmassa toteutetaan ilmiöpohjaisia ja monialaisia projekteja ja jaetaan oppimisen iloa. Sen lisäksi, että tuemme ja palkitsemme lapsia ja nuoria projektien toteuttamisessa, kannustamme myös opettajia ja kasvattajia jakamaan hyviä opetuskäytänteitään.

Hyvällä opetuskäytänteellä kansainväliseen StarT-kilpailuun mukaan ilmoittautuneiden joukosta valitaan Suomen edustajat  eurooppalaiseen Science on Stage Festival 2019 -tapahtumaan (Portugal, 10-11/2019).

Kaksi sarjaa:

 • Lasten ja nuorten tiimien oppimisprojektit
 • Oppimisyhteisöjen hyvät opetuskäytänteet

Toimintaa järjestetään sekä kansallisesti että kansainvälisesti

 • Kansallinen StarT-ohjelma
 • Kansainvälinen StarT-kilpailu

 

Osallistuminen – 4 askelta:

 1. Ilmoittaudu mukaan StarT -oppimisyhteisöksi.
  Voit myös tilata StarT-uutiskirjeen, jota kautta saat lisätietoa tarjoamistamme mahdollisuuksista.
 2. Tutustukaa StarTin aikatauluun ja teemoihin.
  Toteuttakaa projektinne teille parhaiten sopivasta aiheesta sekä haluamallanne ajanjaksolla. StarT toimintamalli tukee parhaiten projektien toteuttamista syyslukukauden aikana tai alkuvuodesta. Katso vinkit projektien toteuttamiseen StarT-materiaalipankista.
 3. Jakakaa oppimisen iloa. Kannustamme järjestämään pienen tai suuren StarT-päivän omassa oppimisyhteisössänne. StarT-päivän tarkoitus on jakaa tekemisen iloa omassa oppimisyhteisössä ja esimerkiksi myös lasten ja nuorten vanhemmille. Mikäli oppimisyhteisössänne on tehty enemmän projekteja on StarT-päivä oiva hetki valita parhaat projektit, jotka raportoidaan ehdolle StarT-festivaaleille.
 4. Hae mukaan StarT-festareille ja StarT-gaalaan verkkolomakkeella StarT-aikataulun mukaan. Voit kuvailla lomakkeelle projektien lisäksi myös yhden hyvä käytänteen monialaisten oppimiskokonaisuuksien tai StarT-projektien toteuttamiseen liittyen.

Tuomaristo arvioi verkkolomakkeilla esitellyt työt ja kutsuu parhaat tiimit esittelemään projekteja StarT-festareille. Vastaavasti kutsumme mukaan myös hyviä käytänteitä kuvailleita oppimisyhteisöjä.

StarT-festareilla tuomaristo arvioi projektien esittelyt ja palkitsee parhaat. Tutustu verkkolomakkeeseen ja arviointikriteereihin.