StarT-ohjelma kouluille, päiväkodeille ja harrasteryhmille

StarT-ohjelmassa toteutetaan ilmiöpohjaisia ja monialaisia projekteja ja jaetaan oppimisen iloa. Projekteja toteutetaan omassa oppimisyhteisössä (koulut, päiväkodit, harrasteryhmät tai vaikka perheet) StarTin tuella.

Tällä sivulla kerromme pääkohdat miten StarTia voi omassa oppimisyhteisössä toteuttaa. Jos sinulla on viisi minuuttia aikaa, kannattaa katsoa alla oleva esittelyvideo.

Osallistuminen – 4 askelta:

  1. Ilmoittaudu mukaan StarT -oppimisyhteisöksi.
    Voit myös tilata StarT-uutiskirjeen, jota kautta saat lisätietoa tarjoamistamme mahdollisuuksista.
  2. Tutustukaa StarTin aikatauluun ja teemoihin.
    Toteuttakaa projektinne teille parhaiten sopivasta aiheesta sekä haluamallanne ajanjaksolla. StarT toimintamalli tukee parhaiten projektien toteuttamista syyslukukauden aikana tai alkuvuodesta. Katso vinkit projektien toteuttamiseen StarT-materiaalipankista.
  3. Jakakaa oppimisen iloa. Kannustamme järjestämään pienen tai suuren StarT-päivän omassa oppimisyhteisössänne. StarT-päivän tarkoitus on jakaa tekemisen iloa omassa oppimisyhteisössä ja esimerkiksi myös lasten ja nuorten vanhemmille. Mikäli oppimisyhteisössänne on tehty enemmän projekteja on StarT-päivä oiva hetki valita parhaat projektit, jotka raportoidaan ehdolle StarT-festivaaleille.
  4. Hae mukaan StarT-ohjelmaan ja/tai kansainväliseen kisaan kertomalla toteuttamistanne projekteista ja/tai hyvästä opetuskäytänteestä.  Jos olet ilmoittautunut mukaan jo aiemmin täydennä tiedot ilmoittautumisen jälkeen saamasi linkin kautta. Jos et vielä ole ilmoittautunut täytä ilmoittautumislomake.

Tuomaristo arvioi verkkolomakkeilla esitellyt työt ja kutsuu parhaat tiimit esittelemään projekteja StarT-festareille. Vastaavasti kutsumme mukaan myös hyviä käytänteitä kuvailleita oppimisyhteisöjä.

StarT-festareilla tuomaristo arvioi projektien esittelyt ja palkitsee parhaat. Tutustu verkkolomakkeeseen ja arviointikriteereihin.