Science on Stage Europe

Suomen edustajat SonS-festivaaleille valitaan osana kansainvälistä StarT-kilpailua

Opettaja, jaa hyvä opetuskäytänteesi kollegoille ympäri maailmaa osallistumalla kansainväliseen StarT-kilpailuun. Joka toinen vuosi, osana StarT-kilpailua, valitaan myös Suomen ehdokkaat Science on Stage -festivaaleille.

Science on Stage -festivaalit

Science on Stage festival 2017 Debrecen

Science on Stage -festivaalit järjestetään joka toinen vuosi. Se on opettajille suunnattu kanasinvälinen tapahtuma, jossa jaetaan ideoita ja opitaan uutta. Ohjelmaan kuuluu työpajoja, luentoja, projektien esittelyjä, posteriesityksiä, opetusideoita, demonstraatioita, illanviettoja ja paljon muuta!

Seuraavat festivaalit ovat Prahassa maaliskuussa 2022. 
Lisätietoa festivaalista, sen teemoista ja arviointikriteereistä löydät SonS 2022 -festivaalien verkkosivuilta.

Edeltävät festivaalit pidettiin 31.10.–3.11.2019 Portugalissa, Cascaissa, jossa myös Suomella oli vahva edustus paikanpäällä (lue lisää festivaaleista ja Suomen edustajista).  

Suomen edustajana pääset SonS-festivaaleille maksutta ja pääset jakamaan oman käytänteesi kansainvälisille kollegoille sekä etsimään yhteistyökouluja ja uusia ideoita omaan opetukseesi. Science on Stagen  kansalliset ohjausryhmät valitsevat ja ilmoittavat oman maan edustajat festivaaleille mukaan. LUMA-keskus Suomi on osa Suomen SonS-ohjausryhmää ja Suomen edustajat festivaaleille valitaan osana kansainvälistä StarT-kilpailua.

Mikä on Science on Stage?

Eurooppalainen eri luokka-asteiden STEM aineiden opetusta yhdistävä verkosto. Verkoston kautta tapahtuu opetusideoiden jakoa ja vaihtoa sekä yhteistyötä eri maiden opettajien kesken.

Lue lisää Science on Stage -ohjelmasta.

StarT – Yhteisöjen hyvät käytänteet

Opettaja voit osallistua StarTiin yksin tai yhdessä kollegoidesi kanssa kuvailemalla hyvän käytänteen.

Hyvän käytänteen tulee linkittyä jollakin tapaa luonnontieteiden, matematiikan ja/tai teknologian opetukseen. Se on sinun hyväksi kokema toimintatapa tai malli monialaisten, tutkimuksellisten ja ilmölähtöisten oppimiskokonaisuuksien tai teemaopintojen toteuttamiseen. Se voi esimerkiksi liittyä StarT-projektien toteuttamiseen.

Lue lisää StarTiin osallistumisesta hyvällä käytänteellä

Science on Stage 2022 -festivaalit