StarT-kilpailun aikataulu

StarT-kilpailu jakautuu koko lukuvuodelle. StarT-kilpailu on toimintamalli, joka ohjeellisesti jakautuu alla esitetyn aikataulun mukaan yhdelle lukuvuodelle. Toki projekteja saa toteuttaa oman aikataulun mukaisesti koska haluaa ja jakaa StarTin toteuttamista useammalle keväästä seuraavaan kevääseen, mutta osa tarjoamistamme tuista on sidottu tähän ohjeelliseen ajoitusmalliin.

Toukokuusta syyskuuhun

Kauden tapahtumakalenteri julkaistaan. Alueelliset LUMA-keskukset ja StarT yhteistyökumppanit tarjoavat tukea projektioppimisen toteuttamiseen.

Syyskuusta helmikuulle

Oppimisyhteisöissä työskennellään projektioppimisen parissa ja toteutetaan omia StarT-projekteja. Alueelliset LUMA-keskukset ja StarT yhteistyökumppanit tarjoavat tukea projektien toteuttamiseen. Ilmoittautuminen on käynnissä helmikuuhun asti.

Toivomme jokaisen mukaan lähtevän oppimisyhteisön myös jakavan tekemisen iloa omassa yhteisössään järjestämällä oman StarT-päivän, jossa lapset ja nuoret pääsevät esittelemään tuotoksiaan vaikka vanhemmille. StarT-päiviä kannustetaan pitämään erityisesti valtakunnallisten LUMA-viikkojen aikana, jolloin näitä myös tuodaan esille LUMA-keskus Suomen viestinnässä.

Joulukuusta helmikuun puoliväliin

Varsinainen hakuaika StarTin kevään tiede- ja teknologiatapahtumiin: festivaaleille ja/tai StarT-kisaan.

Maaliskuusta toukokuuhun

Keväällä StarTissa innostutaan ja jaetaan oppimisen iloa yhdessä alueellisisten LUMA-keskusten järjestämillä StarT-festareilla.

Toukokuun loppu – kesäkuun alku

StarT kausi huipentuu kansainväliseen StarT-gaalaan, joka järjestetään Valtakunnallisten LUMA-päivien yhteydessä.