StarT-ohjelma oppimisyhteisöille

StarT-ohjelmassa toteutetaan ilmiöpohjaisia ja monialaisia projekteja sekä jaetaan oppimisen iloa ja hyviä opetuskäytänteitä yhteisöllisissä tapahtumissa. Projekteja toteutetaan omassa oppimisyhteisössä (koulut, päiväkodit, harrasteryhmät tai vaikka perheet) StarTin tuella. Sen lisäksi, että tuemme ja palkitsemme lapsia ja nuoria projektien toteuttamisessa, kannustamme myös opettajia ja kasvattajia jakamaan hyviä opetuskäytänteitään.

Kaksi sarjaa:

Tapahtumia alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti:

Kuinka ohjelmaan osallistutaan?

StarT-ohjelmaan osallistuminen on helppoa: täytätte vain verkkolomakkeen. 

Tämän jälkeen voit aloittaa lasten ja/tai nuorten kanssa projektien suunnittelun ja toteuttamisen vaikka heti tutustumalla tällä sivustolla oleviin ohjeisiin, vinkkeihin, StarT-aikatauluun ja teemoihin.

Oppimisen iloa sekä hyviä käytänteitä jaetaan erityisesti kevätkauden tapahtumissa (aluefestarit ja StarT-kilpailu), joissa jaamme myös kannustuspalkintoja.  StarTin alueellisille festareille sekä kilpailuun haetaan mukaan verkkolomakkeella projektien ja/tai opetuskäytänteen toteuttamisen jälkeen. Lomakkeella pyydetään yksinkertaisesti kuvailemaan ja kertomaan projektien tai hyvän käytänteen tiedot mahdollisimman tarkasti sekä jakamaan osallistumisohjeiden mukaiset liitteet.