Projektioppimisohjelma oppimisyhteisöille

StarT-ohjelmassa toteutetaan ilmiöpohjaisia ja monialaisia projekteja sekä jaetaan oppimisen iloa ja hyviä opetuskäytänteitä yhteisöllisissä tapahtumissa. Projekteja toteutetaan omassa oppimisyhteisössä (koulut, päiväkodit, harrasteryhmät tai vaikka perheet) StarTin tuella. Sen lisäksi, että tuemme ja palkitsemme lapsia ja nuoria projektien toteuttamisessa, kannustamme myös opettajia ja kasvattajia jakamaan hyviä opetuskäytänteitään.

Kaksi sarjaa:

Tapahtumia alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti:

Kuinka ohjelmaan osallistutaan?

Osallistuminen on helppoa, sillä se ei vaadi ilmoittautumista. Voit aloittaa vaikka samantien oman projektikokonaisuuden suunnittelun hyödyntämällä jakamiemme ohjeita, esimerkkejä sekä materiaaleja.  

StarT-uutiskirjeen tilaamalla saat vinkkejä projektioppimisen toteuttamiseen sekä ajankohtaiset tiedot kauden tapahtumista ja mahdollisuuksista. Tilaa uutiskirje tästä…

Lukuvuoden aikana järjestetään erilaisia yhteisöllisiä tapahtumia, koulutusta ja kilpailuja, joista voit valita juuri omaan toteutukseen sopivat vaihtoehdot ja ilmoittautua mukaan. Tapahtumiin ilmoittaudutaan tapahtumakalenterin kautta.

StarTissa ei ole sitovaa aikataulua, mutta helpottaaksemme projektien toteutusta olemme laatineet ohjeellisen aikataulun eli StarT vuosikellon.  

Projektien toteutuksen lisäksi kannustamme järjestämään oman oppimisyhteisön StarT-päivän. StarT-päivän tarkoitus on jakaa tekemisen iloa omassa oppimisyhteisössä ja esimerkiksi myös lasten ja nuorten vanhemmille. Mikäli oppimisyhteisössänne on tehty enemmän projekteja on StarT-päivä oiva hetki valita parhaat projektit, jotka asetatte ehdolle StarT-festareille ja/tai StarT-kisaan.

Aloita ohjelmaan tutustuminen tästä