Projektivideo (max. 3min)

Projektivideon tarkoitus on antaa mahdollisimman kattava kuvaus projektiluomuksesta ja itse matkasta projektin aikana. StarTin projektivideoiden arvioinnissa painotetaan luovuutta, kekseliäisyyttä, yhdessä tekemisen iloa ja projektiluomuksen soveltuvuutta käyttötarkoitukseensa! On erittäin tärkeää, että lasten ja nuorten kädenjälki näkyy videolla, vaikka aikuinen olisikin editoinut videon.

Ohjeita projektivideon julkaisemiseen

Suosittelemme, että projektivideo ladataan YouTubeen piilotettuna videona ja linkki videoon lisätään verkkolomakkeen kohtaan ”Linkki projektivideoon/kuvakoosteeseen”.

Jos osallistutte StarT kilpailuun, videon yleisöksi on valittava ”Ei, sitä ei ole tehty lapsille”. Tämä siksi, että StarT kilpailun yleisöäänestys tapahtuu YouTuben soittolistoja hyödyntämällä ja videota ei voi lisätä soittolistalle, jos valintana on ”Kyllä, se on tehty lapsille”.

Ideoita ja esimerkkejä hyvistä projektivideoista:

Alternative Solar Energy
Oppimisyhteisö: Primarschule Atelier Zwillikon, Switzerland
Tällä videolla on kuvattu hienosti koko matka projektin aikana. Tutkivalla otteella tehty projekti jossa lasten kädenjäki näkyy hienosti. Videolla esitellään projektiluomus joka tässä tapauksessa ei ollut sitä, mihin alunperin oltiin pyrkimässä.
Linkki videoon.

LUMI/SNOW
Oppimisyhteisö: Päiväkoti Piilometsä
Projektivideolle on saatu taltioitua lasten aito ilo ja oppimisen halu. Vaikka aikuiset ovatkin auttaneet videon tekemisessä, lasten kädenjälki näkyy koko videon ajan.
Linkki videoon.

“MEREN LAULU -MUSIKAALI”, “THE SONG OF THE SEA -MUSICAL.” 
Oppimisyhteisö: Äänekosken lukio, Jyväskylä
Projektivideolle on saatu taltioitua hienosti projektiluomus. Videolla näkyy nuorten innostus ja projektin monitieteisyys. Videolle olisi voinut lisätä vielä hieman materiaalia itse matkasta projektin aikana.
Linkki videoon.