Oppimisyhteisön oma StarT-päivä

Kannustamme järjestämään pienen tai suuren StarT-päivän omassa oppimisyhteisössänne. Päivän tarkoitus on jakaa tekemisen iloa omassa oppimisyhteisössä ja esimerkiksi myös lasten ja nuorten vanhemmille. Mikäli oppimisyhteisössänne on tehty enemmän projekteja on StarT-päivä oiva hetki valita parhaat projektit, jotka ilmoitatte ehdolle StarT-festivaaleille.

Esimerkiksi Espoon Niittykummun koulussa  toteutettiin marraskuussa 2018 oma Avaruusmessu, jossa esiteltiin oppilaiden toteuttamia avaruusaiheisia StarT-projekteja.

StarT-päivän toteutus

StarT-päivän voi toteuttaa omalla tavallaan ja omaan toimintaan sopivalla hetkellä. Sen voi mainiosti kirjata oman koulun tai päiväkodin opetussuunnitelmiin jokavuotiseksi tapahtumaksi.

StarT-päivä voi olla esimerkiksi:

  • Osa LUMA-viikon tapahtumia (kansallisesti nostetaan esille meille #startluma tunnisteella jaettuja kuvia ja videoita )
  • Oma itsenäinen tapahtumapäivä
  • Osa jotain muuta oppimisyhteisön olemassa olevaa tapahtumaa
  • Koko kunnan yhteinen StarT-tapahtumapäivä
  • Välituntitempaus

StarT-lähettiläitä voi pyytää avuksi StarT-päivän järjestelyihin ottamalla yhteyttä alueellisiin LUMA-keskuksiin (yhteystiedot). Lisäksi viime kauden parhaimmista käytänteistä (lue lisää) löytyy myös vinkkejä siihen, miten muualla StarTia ja StarT-päiviä on toteutettu.

Muistathan, että voit kertoa StarT-päivästänne oman oppimisyhteisösi Hyvänä käytänteenä totettaa projektiopiskelua.

Jakakaa iloanne meille ja muille sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #startluma ja käyttäjätunnisteella @lumasuomi