StarT parhaat kansainväliset projektit

Kaudella 2018-2019 StarT-kilpailuun osallistui 640 projektityötä, joista StarT-tuomaristo valitsi 10 ansioituneinta projektityötä ehdokkaiksi ”nomineiksi” kilpailemaan International LUMA StarT Award – palkinnoista.

Tutustu International LUMA StarT Award 2019 -palkinnon saajaehdokkaisiin, jotka ovat listattuna projektin nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä alla.

Arviointikriteereihin voit tutustua täällä.

Projektivideoista koottu soittolista löytyy täältä.

Projektipäiväkirjat on saatavilla tältä verkkosivulta. Jokaisen työn ohella on upotettu linkki päiväkirjaan (päiväkirja voi olla video).

ASPAR T-2, Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi , Turkey

Ohjelmointia ja tuotesuunnittelua yhdistävä projekti, jonka tavoitteena on ratkaista robotiikan avulla pyörätuolin käyttöön liittyviä ongelmia.

Linkki video-projektipäiväkirjaan

Caring for pets- intelligent feeding appliance driven by web of things, Suzhou Jinchang Foreign Language Experimental School, China

Alakoulun oppilaat tutustuvat, kuinka ohjelmoinnin, vipumekanismien ja etähallinnan avulla voidaan ratkaista lemmikkien hyvinvointiin liittyviä ongelmia. Oppilaiden sisäinen motivaatio ja opettajan ohjaava tuki tuotti ansioituneen oppimiskokemuksen, ja ratkaisun joka toimii.

Projektipäiväkirja kahdessa osassa:

Osa yksi

Osa kaksi

Flash Flood Predictor, Zarqa University Schools and KG , Jordan

Projektissa valmistui ennakkovaroitusjärjestelmä tulvavaaroille, joka varoittaa vaarassa olevia ajoissa ja voi täten ehkäistä tuhoa sekä pelastaa ihmishenkiä.

Projektipäiväkirja on tässä.

From the acorn to the oak, Rokiskis Senamiestis Progymnasium, Lithuania

Puun istutusta, siemenen kehitystä sekä kasvinhoitoa kokonaisuudenksi yhdistelevä projekti.

Projektipäiväkirja saatavilla tästä.

Health week project, ŠIAURĖS LICĖJUS, Lithuania

Oppilaat järjestivät kampanjan, joka aktivoi vertaisia liikkumaan ulkona enemmän, syömään terveellisesti ja lisätä näkyvyyttä muutokselle.

Projektipäiväkirja saatavilla tästä.

Mind-Controlled Car, FISTA, Finland

EEG käyrien tulkinta mikropiirien ja elektrodien avulla oli mahdollista ohjelmoida käskyiksi autolle. Projekti vaati paljon osaamista, joten työn tulos on vaikuttava sekä konstekstin kuin hupputekniikan puolesta.

Projektipäiväkirja saatavilla tästä.

Planting by Using Artificial Lighting with Different Wavelengths, The Shiny Light, Jordan

Jordanian maanviljelijöitä auttamaan motivoituneet tytöt keksivät tutkimusasetelman LED valoa hyödyntämällä, niin että maanviljelyä voidaan kehittää talven lämpötilavaurioita ehkäiseväksi.

Projektipäiväkirja

Reinventing the drone, Tampereen lyseon lukio, Finland

Mittava projekti, joka yhdistää motivoituneiden oppilaiden taitoja ohjelmoinnissa, ongelmanratkaisussa, tuotesuunnittelussa yhteistyötä painoittavassa ryhmätyössä. Työn tulos on vaikuttava, joten samantapaisen projektin järjestäminen opetustilanteeksi voi olla erittäin tehokas tapa edistää tiedon soveltamista tekemiseksi sekä intoa teknologiaprojekteihin.

Projektipäiväkirja saatavilla tästä.

Water for Life, Blue World, Indonesia

Veden puhdistus menetelmien ymmärrystä ja soveltamista saataviin materiaaleihin on kiinnostava ja tärkeä sovellus humanitäärisiin kriisitilanteisiin, jotta ihmisten hyvinvointia ja perustarpeet voidaan turvata.

Projektipäiväkirja saatavilla tästä.

Waterx, Green Group, Morocco

Tärkeä säätelymekanismin soveltaminen yksinkertaisen, mutta yhteiskunnallisen vedenjakelun tehostamiseksi. Kekseliäs tiimi yhdistää ohjelmointia, ympäristötieteitä insinööriprojektiin, jolla on selvä painoarvo veden säästämistavoitteiden täyttämiseksi.

Projektipäiväkirja saatavilla tästä.