StarTs tidtabell

StarTs verksamheten delar ut sig under hela läsåret. StarT är en hållbar verksamhetsmodell, som delar ut sig under hela läsåret enligt tidtabellen som presenterar här nedan. Såklart får man också genomföra projekt enligt egen tidtabell hur man orkar och har tid och dela förverkligandet av StarT från vår till vår, men en del av stödet vi erbjuder är anknyten till denna tidtabell som presenteras här nedan.

Maj-oktober

I maj öppnas anmälningen för den kommande StarT-säsongen. Det är frivilligt att anmäla sig till StarT, men dock lönsamt. Till de anmälda kan erbjudas regionalt hjälp och fås information om aktuella StarT hädelser.

September-februari

Inlärningsgemenskaperna arbetar med sina projekt och genomför sina StarT-projekt. De regionala LUMA-centren och StarT samarbetsparterna erbjuder stöd med att genomföra projekten.
Vi hoppas att alla inlärningsgemenskaper som deltar delar glädjen med att göra med att anordna en egen StarT-dag, var barnen och unga får visa upp sina produktioner till exempel för föräldrarna.

Officiellt så deltar man i StarT med att rapportera. Man kan rapportera genast då det egna projektet är färdigt. Rapporteringen skall vara färdig senaste till mitten av februari.

Mars-maj

På våren så inspireras StarT av att dela glädjen med att lära sig genom att tillsammans med regionala LUMA-center anordna en StarT-festival. De närmare tidpunkterna för festivalerna är angivna på StarT-evenemangen-sidan.

Samtidigt så anordnas det en allmän röstning på StarTs YouTube-kanal om de bästa projekten och modellen.

Slutet av maj-början av juni

StarT-säsongen kulminerar sig i en nationell och internationell StarT-gala.