StarTiin voi osallistua jokainen

StarTiin voi osallistua niin oppimisyhteisöt, asiantuntijat, opiskelijat kuin yritykset – jokainen itselleen soveltuvassa roolissa joko projekteja toteuttamassa, opetuskäytänteitä jakamalla tai oppimisyhteisöjen  ja lasten ja nuorten tekemistä tukemassa esimerkiksi asiantuntijana.

Monia toimintamuotoja

1. Ohjelma oppimisyhteisöille (koulut, päiväkodit, harrasteryhmät)

StarT tarjoaa yhteisöllisen projektioppimiseen perustuvan ohjelman, jonka tukemana voi toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia sekä teemakursseja kouluissa ja muissa oppimisyhteisöissä. Sen lisäksi, että tuemme oppimisyhteisöjä projektioppimisen toteuttamisessa, jaamme myös kannustuspalkintoja ansioituneimmille lasten ja nuorten projektitiimeille sekä parhaita käytänteitä jakaneita opettajia ja kasvattajia.

Esimerkiksi keväällä 2019 parhaimpia opetuskäytänteitä jakaneita oppimisyhteisöjen edustajia palkittiin edustusmatkalla eurooppalaiseen Science on Stage Festival 2019 -tapahtumaan (lue lisää matkasta ja edustajista).

Kaksi sarjaa:

  • Lasten ja nuorten tiimien oppimisprojektit
  • Oppimisyhteisöjen hyvät opetuskäytänteet

Oppimisen iloa jaetaan keväisin erilaisissa tapahtumissa alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti

  • Alueelliset StarT-festarit
  • Kansallinen StarT-kilpailu, josta on mahdollisuus edetä kansainväliseen StarT-kilpailuun Suomen edustajana

2. StarT – kerhoja lapsille, nuorille ja koko perheille

StarTin parissa on toteutettu erilaisia alueellisia ja kansallisia kerhoja mm. professoriliiton kanssa yhteistyössä. Verkkosivuilla on kaikkien hyödynnettävissä StarT GoEdu! -virtuaalikerhon materiaalit ja tehtävät. Uusista mahdollisuuksista tiedotetaan uutisissa sekä somekanavilla.

3. Tukea ja koulutusta opettajille ja ohjaajille

StarT tarjoaa tukea projektioppimisen toteuttamiseen monessa muodossa. Täältä verkkosivuilta löytyy satoja vinkkejä ja materiaaleja projektioppimisen toteuttamiseen eri koulutusasteilla sekä useisiin eri teemoihin, jotka kaikki linkittyvät jollakin tavalla luonnontieteisiin, matematiikkaan ja teknologiaan.

Lisäksi tarjoamme maksutonta verkkokoulutusta ja alueellisten LUMA-keskusten kautta myös työpajoja ja lähikoulutuksia. Alueellisista LUMA-keskuksista voi myös kysyä avuksi LUMA-lähettilään, joiden tehtävänä on levittää oppimisen iloa ja antaa konkreettista tukea. Lähettiläinä voivat toimia kaikki kiinnostuneet  (esim. opiskelijat, tulevat opettajat, eläkeläiset, työttömät….).  Heillekin on tarjolla vapaaehtoista verkkokoulutusta tähän tehtävään.