Verkkokursseja projektioppimisesta

Osana StarT-toimintaa tarjoamme asiantuntijoiden toteuttamia verkkokoulutuksia monialaisen ja eheyttävän projektioppimisen tueksi. Verkkokoulutukset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Kurssit on suunniteltu niin, että ne tukevat opettajia ja kasvattajia eri koulutusasteilla, varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle saakka. Tiedon ja teorian lisäksi kurssit tarjoavat konkreettisia vinkkejä ja materiaaleja opetustyöhön.

Lukukaudella 2022-2023 sinun on mahdollista osallistua kahteen eri verkkokoulutuskokonaisuuteen, lue niistä lisää alta.

Projektioppiminen LUMA-aineissa

Tervetuloa oppimaan projektioppimisesta! Olemme koonneet verkkoalustalle kaiken, mitä tiedämme projektioppimisesta. Alusta ei ole perinteinen verkkokurssi, vaan toivomme sinun löytävän alustalta itseäsi kiinnostavia palasia omaan opetukseesi tai opiskeluusi.  Voit myös käydä läpi kaiken materiaalin perinteisen verkkokurssin tapaan vastaamalla jokaisen osion lopusta löytyvään tehtävään. Kaikki tehtävät tekemällä saat kurssista suoritustodistuksen.

Kokonaisuus koostuu kahdeksasta erillisestä osiosta, joista kukin käsittelee omaa aihettaan:

  • Osioissa 1-3 pääset perehtymään projektioppimiseen ja sen toteuttamiseen teoreettisesta näkökulmasta. Kuulet myös opettajien kokemuksia projektioppimisen toteuttamisesta.
  • Osioissa 4-8 täydennät oppimaasi sellaisten laajempien teemojen parissa, joihin projektioppiminen erityisesti sopii. Kuulet myös paljon esimerkkejä toimivista yhteistyömuodoista ja projekteista.

Opiskelumateriaali koottu suomalaisten yliopistojen yhteiselle Digicampus-alustalle. Pääset tutustumaan siihen tämän linkin kautta. Huomaathan että alusta vaatii sisäänkirjautumisen, voit kirjautua alustamme esimerkiksi yliopistojen HAKA-tunnuksellasi tai luomalla uuden käyttäjätunnuksen esimerkiksi Google-tunnusten avulla. Alusta on koottu verkostomme aiemmin toteuttamista projektioppimiskoulutuksista.  Mukana on lisäksi paljon opettajien kokemuksia ja vinkkejä käytännön projektioppimiseen.

Täydennyskoulutus eheyttävästä opetuksesta ja laaja-alaisesta osaamisesta

Miten hyödyntää teknologian tuomat mahdollisuudet osana omaa opetustani? Kuinka suunnittelen ja toteutan toiminnallisen opintovierailun? Miten koulussa opiskeltavat asiat linkittyvät työelämään? Kuinka luonnon tutkiminen voi antaa eväitä käsitellä esimerkiksi ilmastonmuutoksen kaltaisia teemoja? 
 
Voit nyt osallistua kaikille maksuttoman koulutuksemme verkkokursseille! Nyt avatut kurssit syventyvät eheyttävään opetukseen ja monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin erilaisissa oppimisympäristöissä. Kurssien sisällöt on suunniteltu niin, että niitä voi soveltaa varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Tutustu kursseille, tule itse mukaan ja vinkkaa kollegallesi! 

LUMAn lumoa -täydennyskoulutus eheyttävästä ja laaja-alaisesta opetuksesta