Verkkokursseja tueksi projektioppimisen toteuttamiseen

LUMA-keskus Suomi on yliopistojen yhteistyöverkosto ja siten osana StarT-toimintaa voimme tarjota asiantuntijoiden toteuttamia verkkokoulutuksia tueksi monialaisen ja eheyttävän projektioppimisen toteuttamiseen.

Verkkokoulutukset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Kurssit on suunniteltu niin, että ne tukevat opettajia ja kasvattajia eri koulutusasteilla, varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle saakka. Tiedon ja teorian lisäksi kurssit tarjoavat konkreettisia vinkkejä ja materiaaleja opetustyöhön.

Kurssit 2021-2022:

Projektit opetuksen polkimena -verkkokurssi

Kaikille avoin ja maksuton suomenkielinen verkkokurssi tarjoaa tukea monialaisen ja eheyttävän opetuksen toteuttamiseen projektioppimisen keinoin. Voit suorittaa kurssin täysin omaan tahtiin kevään aikana 31.5.2022 mennessä.

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu kirjautumalla kurssialustalle alla olevan ”kirjaudu kurssille” -linkin kautta.

Lisänä kurssiin järjestetään vapaaehtoisia aikataulutettuja harjoitustöitä, jotka tarjoavat käytännön opastusta sekä vertaistukea. Harjoitustöiden aikataulusta tiedotetaan kurssialustalla sekä StarT-tapahtumakalenterissa. Esimerkiksi harjoitustöitä on järjestetty seuraavien aihepiirien parissa:

  • Projektioppiminen matematiikassa
  • Projektioppiminen luonnontieteissä

Verkkokurssi toteutetaan Helsingin yliopiston MOOC-kurssialustalla. Voit tutustua kurssiin vierailijana, mutta kurssin suorittaminen vaatii tunnuksien luontia. Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia voit luoda sellaiset itsellesi (Alustan ohjeet tunnusten luontiin ja kirjautumiseen).

Yliopisto-opiskelijat: kurssi sisältyy Helsingin yliopiston avoimen yliopiston kurssitarjontaan ja siten on kirjattavissa osaksi omia opintoja.

Kurssi antaa sinulle:

  • tutkimuspohjaista tietoa projektioppimisesta
  • valmiuksia monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamiseen
  • uusia materiaaleja ja käytännön työkaluja opetuksesi kehittämiseen
  • ideoita projektioppimisen toteuttamiseen osana matematiikan ja luonnontieteiden opetusta
  • tukea projektioppimiskokonaisuuden toteutuksessa
  • tukea yhteistyöhön elinkeinoelämän kanssa.

Kansainväliset ja englanninkieliset kurssit:

Project based learning and the theory behind it – create your own project!
StarTin laajempi kansainvälinen ja maksuton MOOC on suunniteltu tukemaan osallistujia projektioppimisjakson suunnittelussa ja toteuttamisessa tutkimusperusteisesti. Kurssi järjestetään vuosittain.

Lue lisää kansainvälisistä verkkokursseista (englanniksi)