Verkkokurssit ilmiölähtöisen ja monialaisen projektioppimisen toteuttamiseen

Osana StarT-toimintaa tarjoamme opettajille tueksi verkkokoulutusta sekä kansallisesti että kansainvälisesti syksystä 2018 alkaen. Kurssit on suunniteltu niin, että ne tukevat opettajia eri luokka-asteilla, varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle saakka. Tiedon ja teorian lisäksi kurssi tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen sekä paljon konkreettisia vinkkejä ja materiaaleja opetustyöhön.

Kurssit keväällä 2020:

 • Projektit opetuksen polkimena (ilmoittaudu nyt kirjautumalla kurssialustalle tästä tai alla olevan linkin kautta. Verkkokurssin 27.1. alkavaan matematiikan harjoitteluosaan ilmoittautuminen on auki 26.1. saakka tällä lomakkeella)

Verkkokurssit toteutetaan Helsingin yliopiston MOOC-kurssialustalla. Kurssille kirjautumiseen vaaditaan tunnukset. Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia voit luoda sellaiset itsellesi (Lisäohjeita kurssille kirjautumiseen).

Projektit opetuksen polkimena -verkkokurssi

LUMA-keskus Suomen ylläpitämä kurssi tarjoaa tukea ilmiölähtöisen ja eheyttävän opetuksen toteuttamiseen projektioppimisen keinoin.

Maksuton suomenkielinen verkkokurssi (linkki kurssialustalle), jonka voit suorittaa joko yhden tai kahden opintopisteen kokonaisuutena:

 1. Itsenäisesti suoritettava verkkokurssi
  Tämän 1 op (n. 27 tunnin) laajuisen kurssin voit suorittaa verkkoalustalla täysin oman aikataulun mukaan.
  Kurssisuoritetus koostuu kokonaisuudessaan verkkokurssialustan materiaaleista sekä ymmärtämistä osoittavista testeistä.
  Kurssi on auki 2.9.2019-31.5.2020 ja voit kirjautua kurssille vaikka heti alla olevasta linkistä!
 2. Verkkokurssi sisältäen vertaistukea tarjoavan harjoitustyön
  Verkkokurssi sisältää myös vapaaehtoisen vertaistukea tarjoavan harjoitustyön, jonka laajuus on 1 op (n. 27 tuntia). Tämä yhteisöllisesti toteutettava harjoitustyö muodostaa yllä mainitun itsenäisen kurssiosuuden kanssa 2 op laajuisen kokonaisuuden.
  Kevätlukukaudella 2020 harjoitustyön voi suorittaa matematiikassa. Harjoitustyö matematiikassa alkaa 27.1.2020. Ilmoittaudu 26.1. mennessä. Ilmoittaudu mukaan tästä! 

KIRJAUDU KURSSILLE

Kansainväliset ja englanninkieliset kurssit:

 1. Introduction to project based learning through StarT
  StarTin maksuton kansainvälinen MOOC on koska vain suoritettava lyhyt johdanto StarT-ohjelmaan ja projektitöiden toteuttamiseen.
 2. Project based learning and the theory behind it – create your own project!
  StarTin laajempi kansainvälinen ja maksuton MOOC on suunniteltu tukemaan osallistujia projektioppimisjakson suunnittelussa ja toteuttamisessa tutkimusperusteisesti. Kurssi alkaa 28.10.2019.

Lue lisää kansainvälisistä verkkokursseista (englanniksi)