Science on Stage -festivaali 2024 Turussa
Euroopan suurin opetustapahtuma LUMA-aineita opettaville tulee Turkuun 12.-15.8.2024!
Science on Stage -festivaalit ovat LUMA-aineiden opettajille suunnattu kansainvälinen messutapahtuma, jossa jaetaan ideoita, opitaan uutta ja tutustutaan kansainvälisiin kollegoihin. Vuonna 2022 festivaalit kokosivat yhteen 450 eurooppalaista opettajaa yli 30 maasta.
Vuonna 2024 festivaalit järjestetään Turussa, jolloin suomalaisilla opettajilla on upea mahdollisuus tutustua eurooppalaisten kollegoidensa ideoihin. Vuoden 2024 festivaalien teema tulee olemaan Sustainability in STEM education.
Mikä on Science on Stage?
Festivaalin keskiössä ovat opettajat itse sekä heidän jakamansa opetusideat ja projektit. Näiden lisäksi ohjelmaan kuuluu muun muassa työpajoja, asiantuntijaluentoja, demonstraatioita sekä mahdollisuus tutustua festivaalipaikkakuntaan yhteisillä kierroksilla. Tapahtuman pääkieli on englanti, mutta vuonna 2024 osallistujista monet tulevat olemaan Suomesta.
Katso tältä videolta tunnelmia vuoden 2022 festivaaleilta:
Tapahtumasta vastaa vuonna 2000 perustettu Euroopan Science on Stage -järjestö. Se kehittää LUMA-aineiden opetusta ja innostaa oppilaita näiden pariin motivoimalla ja kouluttamalla heidän opettajiaan. Järjestössä Suomea edustaa LUMA-keskus Suomi.
Miksi hakea osallistujaksi festivaaleille?
- Pääset osaksi Euroopan suurinta, LUMA-aineita opettaville suunnattua oppimisen festivaalia
- Pääset esittelemään omaa opetusideaasi muille osallistujille sekä inspiroitumaan muiden ideoista
- Verkostoidut muiden osallistuvien opettajien kanssa työpajoissa
- Oppiminen ei pääty festivaaliin, vaan sinulla on mahdollisuus kehittää opetusideaasi yhteistyössä muiden osallistujien kanssa festivaalin jatkotapahtumissa
- Parhaat ideat eri teemoista palkitaan European STEM Teacher -palkinnolla
Kuinka tapahtumaan voi osallistua?
Löytyisikö sinulta mahtava opetusidea tai -käytänne, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa?
Suomesta valitaan vuoden 2023 aikana 40 opettajaa, jotka pääsevät osallistumaan festivaaleille koko neljän päivän ajan ja esittelemään omia opetusideoitaan tapahtumassa. Osallistujien valitsemiseksi järjestämme elokuussa 2023 käynnistyvän haun, jossa kiinnostuneet voivat hakea mukaan kertomalla omasta opetusprojektistaan. Projektin tulee liittyä yhteen tapahtuman teemoista, jotka on listattu alle. Itse projektin voit toteuttaa hyvin jo ennen hakua, esimerkiksi syksyllä 2022 tai keväällä 2023. Seuraa verkostomme kanavia saadaksesi tietää lisää hausta tai ole meihin yhteydessä sähköpostitse: luma-keskus ((at)) helsinki.fi
Valituksi tulleille osallistujille kustannetaan tapahtumaan osallistuminen majoituksineen ja ruokailuineen. Jos tulet valituksi, tulee sinun olla valmis esittelemään projektiasi myös englannin kielellä.
Lisäksi festivaalin aikana järjestetään avointen ovien päivä, jolloin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita messuille tutustumaan opettajien jakamiin ideoihin. Vuoden 2024 LUMA-päivät järjestetään tapahtuman yhteydessä.
Projektien teemat
Kaikki projektit perustuvat LUMA-aineiden (luonnontieteet, matematiikka, teknologia ja ympäristöoppi) tutkimukselliseen opetukseen.
- Alakoulu: Projektit edistävät LUMA-aineiden opetusta alakoulussa, kohderyhmänä 10-vuotiaat ja sitä nuoremmat.
- Kestävän kehitys: Projektit edistävät kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.
- Digitaalisuus: Projektit liittyvät esimerkiksi ohjelmointiin, digiopetukseen, IT:hen, tekoälyyn, virtuaalitodellisuuteen ja suurten datamassojen käsittelyyn.
- Monimuotoisuus: Projektit heijastavat yhteiskuntamme monimuotoisuutta. Esimerkiksi opetusmenetelmät, jotka yhdistävät eri taustoista tai ikäryhmistä tulevia oppijoita.
- Eheyttävä opetus: Projektit yhdistävät LUMA-aineita muiden aineiden, kuten taiteiden, musiikin, liikunnan tai historian, kanssa.
- LUMA-opetusta pikkubudjetilla: Edullisesti toteutettavia projekteja.
- Uudet opettajat: Projektit on kehitetty opettajankoulutuksen tai opetusharjoittelun aikana.
- Science on Stage -yhteistyöprojektit: Projektit on toteutettu opettajien yhteistyönä osana Science on Stage Joint Projects -hanketta.