Oppimisprojektit kouluissa ja päiväkodeissa

StarT-ohjelmassa toteutetaan ilmiöpohjaisia ja monialaisia projekteja sekä jaetaan oppimisen iloa ja hyviä opetuskäytänteitä yhteisöllisissä tapahtumissa. Projekteja toteutetaan omassa oppimisyhteisössä (koulut, päiväkodit, harrasteryhmät tai vaikka perheet) StarTin tuella. Sen lisäksi, että tuemme ja palkitsemme lapsia ja nuoria projektien toteuttamisessa, kannustamme myös opettajia ja kasvattajia jakamaan hyviä opetuskäytänteitään.

Osallistuminen on helppoa, sillä se ei vaadi ilmoittautumista. Voit aloittaa vaikka samantien oman projektikokonaisuuden suunnittelun hyödyntämällä jakamiemme ohjeita, esimerkkejä sekä materiaaleja.  

Lue kuinka toteuttaa oppimisprojekteja lasten ja nuorten kanssa.

Ideoita oman projektin aloittamiseksi:

Miksi osallistua?

StarT-ohjelma tukee yhteisöllistä projektioppimista kouluissa. Parhaimmillaan projektioppiminen tarjoaa innostavan ja oppijalähtöisen tavan syventyä LUMA-aineisiin (luonnontieteet, matematiikka, ympäristöoppi ja teknologia) sekä tarjoaa samalla oppilaille mahdollisuuden opetella tulevaisuuden tärkeitä taitoja, joista on hyötyä kaikkialla. Lähestymistapamme perustuu tutkittuun tietoon ja kehitämme sitä jatkuvasti sopimaan paremmin eri oppimisyhteisöjen tarpeisiin.

Tällä videolla kuulet mitä projektioppiminen on ja miksi sitä kannattaa toteuttaa koulussa.

Kuinka ohjelmaan osallistutaan?

StarT-ohjelma on suunniteltu tukemaan oppimisyhteisöjen toimintaa koko lukuvuoden ajan elokuusta kesäkuuhun. Lukuvuoden aikana järjestetään erilaisia yhteisöllisiä tapahtumia, koulutusta ja kilpailuja, joista jokainen voi valita juuri itselleen sopivat. Tapahtumia järjestävät niin LUMA-keskus Suomi -verkosto kuin yksittäiset LUMA-keskukset tai yhteistyökumppanimme. Tiedotamme tapahtumista sekä niihin osallistumisesta verkkosivuillamme sekä LUMA-verkoston uutiskirjeen kautta. Tilaa uutiskirje ja pysy ajan tasalla kaikista lukuvuoden tapahtumista!

Projektien toteutuksen lisäksi kannustamme järjestämään oman oppimisyhteisön StarT-päivän. StarT-päivän tarkoitus on jakaa tekemisen iloa omassa oppimisyhteisössä ja esimerkiksi myös lasten ja nuorten vanhemmille.