StarTissa yhteisöllisyys ja osaamisen jakaminen on keskeistä. Yksi malli, jolla tätä toteutamme on jokavuotinen yleisöäänestys kauden parhaimmista projekteista ja käytänteistä. Vuoden 2021 yleisöäänestys on käynnissä 15.3.-15.4.!

Kansallisen ja kansainvälisen yleisöäänestyksen tavoitteena on paitsi jakaa iloa ja  ideoita myös mahdollistaa kaikkien osallistuminen. Tykkäämällä videosta, jossa on esitelty sinusta paras StarT -projekti tai käytänne, voit antaa äänesi kyseiselle projektitiimille tai oppimisyhteisölle.

Äänestämällä voit aidosti vaikuttaa, sillä tykkäykset huomioidaan valittaessa StarT kauden ansioituneimpia projekteja sekä hyviä käytänteitä. Lisäksi eniten tykkäyksiä saaneet palkitaan StarT-gaalassa yleisön suosikki -kunniamaininnoin. Gaala on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan huipentuma.

Esikarsinnan kautta jatkoon valikoituneiden projektien ja käytänteiden videot on jaettu kaikkien iloksi ja inspiraatioksi StarTin Padletissa. Videoiden kautta jaetaan ideoita ja oppimisen riemua!

Linkit vuoden 2021 kansalliseen ja kansainväliseen yleisöäänestyksen Padletiin:

Anna äänesi tykkäämällä!

Äänestäminen tapahtuu tykkäämällä videosta, jossa on esitelty mielestäsi paras StarT-projekti tai hyvä opetuskäytänne. Kansallinen yleisöäänestys on käynnissä 15.3-15.4.2021!
Kansainvälinen yleisöäänestys kansainvälisistä suosikeista alkaa poikkeuksellisesti vasta 22.3. alkaen.

Eniten tykkäyksiä saaneet videot palkitaan Yleisön suosikki -kunniamaininnoilla StarTin virtuaaliviikolla pe 16.4. klo 14–15. StarTin virtuaaliviikko on maksuton ja kaikille avoin virtuaalinen tiede- ja teknologiatapahtuma, joka tarjoaa innostavia työpajoja lapsille ja nuorille sekä uusia ideoita opettajille eheyttävän ja monialaisen opetuksen toteuttamiseen LUMA-aineiden parissa.

StarTin YouTube -kanavalla on julkaistu sekä kansallisia että kansainvälisiä videoita lasten ja nuorten StarT-projekteista sekä oppimisyhteisöjen hyvistä opetuskäytänteistä aiemmilta StarT-kausilta.

Vuoden 2020 yleisön suosikit olivat PIP.01, Alyadodah Secondary School For Boys, Jordan sekä Retkeilykerho, Mertalan koulu.

StarT kauden 2019 yleisöäänestyksessä yleisön suosikiksi nousi kansallisten projektien sarjassa Äänekosken lukiolaisten Merenlaulu-projekti. Katso tästä projektivideo!