internationell votering är slut nu. Grattis på "Waste busters" och "s.o.s project schools"!

Internationell votering är slut nu, och vi vet nu vilka grupper är favoriterna av publik. Tack på alla som har tagit del och grattis på våra vinnare!

Den Internationella LUMA StarT Galan 2017

Den internationella LUMA StarT Galan 2017 var hållit den 23 maj vid Helsingfors universitets huvudbyggnaden. De bästa praxis av inlärningsgemenskaper och de bästa projektena som barn och ungdomar hade genomfört beviljades i galan.

De Internationella LUMA StarT Awarderna tilldelats för den första gången. Finlands utbildningsminister Sanni Grahn-Laasonen fördelat utmärkelserna.

Över 800 inlärningsgemenskaper från 36 olika länder deltog i StarT-modellen av LUMA Center Finland under läsåret 2016-2017. Finlands president, Sauli Niinistö är officiell beskyddare för StarT. Varmt tack till alla som har engagerat sig med StarT.

Läs mer om StarT Galan

StarT - tillsammans för god framtid!

StarT bjuder in alla Finlands skolor, daghem, hobbygrupper, familjer samt andra intresserade sektorer, som media, för att lära sig tillsammans i glad anda. Projektets ägare och huvudaktör är LUMA-center Finland. StarT verkställs som samarbete med LUMA-center som hör till nätverket, deltagande samarabetspartner och finansierare. StarTs huvudmål är att införa i den finländska uppfostrings- och skolningsbranchen en ny tvärvetenskaplig och gemenskaplig StarT-verksamhetskultur. StarT stöder målen i de nya läroplanerna.

StarT team

Vi svarar gärna på dina frågor och berättar mer om StarT. Kontakta oss info@start.luma.fi
professor, FD Maija Aksela

professor, FD Maija Aksela

Chef för projektet

FM Outi Haatainen

FM Outi Haatainen

Projektledare

Anette Markula

Anette Markula

Internationell projektledare