Lasten StarT-tiedekerho

Lähde mukaan tutkimusmatkalle!

Virtuaalinen tiedekerho StarT GoEdu! innostaa havainnoimaan ympäristöä ja tekemään omia tutkimuksia. Virtuaalikerhon tehtävät on suunnattu 3.-7.-luokkalaisille, mutta myös muun ikäiset voivat osallistua kerhotoimintaan. Kerho on osa StarTia.

Aiheena kerhovideoilla ovat StarTista tutut teemat mm. matematiikka ympärillämme, hyvinvointi ja terveys sekä tähdet ja avaruus. Kerhossa rakennamme pienoismalleja, teemme tutkimusmatkan roskakoriin sekä ohjelmoimme oman pelin. Jokaisella kerhovideolla annetaan ohjeet oman tutkimuksen tekemiseen. Tutkimuksen toteutuksen ja laajuuden saa valita itse. Tervetuloa mukaan!

Kerhon toteutus

Kerho toteutettiin Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskuksen toimesta interaktiivisena syksyllä 2017 kuuden viikon mittaisena (viikot 43-48). Uusi kerhovideo julkaistiin aina kerran viikossa torstaisin. Kerhon toteuttivat Essi Purhonen, Jenni Räsänen, Jenna Tuominen sekä Jaakko Turkka.

Kerhoaineisto on kaikkien katsottavissa ja tehtävät on helppo toteuttaa kotona itsenäisesti.

Osallistuminen

Kerhoon osallistuminen on maksutonta. Kerhoon osallistutaan katsomalla kerhovideoita ja tutkimalla lähiympäristön ilmiöitä videoiden ohjeiden mukaisesti. Halutessaan ja huoltajan avustuksella omista tutkimuksista voi raportoida Instagramissa hashtageilla #startluma ja #startgoedu.

Yhdessä kavereiden kanssa voitte hakea mukaan myös StarTin kansalliseen ohjelmaan ja sitä kautte teillä on mahdollisuus osallistua StarT-aluefestivaaleille!

Lisätiedot

info(at)start.luma.fi


Kerhokerrat

1. Matematiikkaa ympärillämme

2. Luonto ja ympäristö

3. Hyvinvointi ja terveys

4. Tähdet ja avaruus

5. Koti, kulttuuri ja kansainvälisyys

6. Teknologia ympärillämme


Haluaisitko tutkia lisää?

Lataa tästä touhukas yllätyslahja, jonka parissa voit jatkaa tutkimuksia!

Yllätyslahja.pdf