Materiaalipankki

Tervetuloa StarTin materiaalipankkiin!

Täältä löydät satoja vinkkejä projektioppimisen toteuttamiseen luonnontieteissä, matematiikassa sekä teknologian opetuksessa. StarT-projektioppimisohjelmaa järjestää LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen ja se on suunnattu oppimisyhteisöille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Materiaalipankki sisältää mm. StarT-ohjelmaan osallistuneiden oppimisyhteisöjen jakamia projektitöitä sekä hyviä opetuskäytänteitä teemojen mukaan jaoteltuna. Lisäksi olemme kasanneet tänne niin LUMA-keskus Suomen kuin yhteistyökumppaneidemme jakamia työohjeita, vinkkejä ja linkkejä eri koulutusasteille (lapset, alakoulu, yläkoulu ja toinen aste).

Kestävään kehitykseen liittyviä materiaaleja varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle

Teknologia ympärillämme -teemaisia materiaaleja varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle

Matematiikka ympärillämme -teemaisia materiaaleja varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle

Monialaisia luonnontieteisiin, matematiikkaan ja/tai teknologiaan liittyviä materiaaleja varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle

StarTin aikaisempiin teemoihin pääset tutustumaan alta:

Hyvinvointi ja terveys
Koti, kulttuuri ja kansainvälisyys
Tähdet ja avaruus
Luonto ja ympäristö

Materiaalipankkiin liitetyt materiaalit listattuna löydät täältä.

StarT on vuosittain järjestettävä projektioppimisohjelma, joka on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. StarTissa lapset, nuoret ja aikuiset oppivat yhdessä toteuttamalla monialaisia projekteja luonnontieteisiin, matematiikkaan ja/tai teknologiaan liittyen. Ohjelmaan viime lukuvuonna osallistuneiden yhteisöjen ansioituneimpiin projekti-ideoihin sekä hyviin käytänteisiin voi tutustua myös StarT-ohjelman sivuilta täältä.