Usein kysyttyä StarTista
Järjestetäänkö vielä StarT-kilpailua?
Näillä näkymin kansallista StarT-kilpailua ei tulla järjestämään. Kannustamme kuitenkin kouluja ja päiväkoteja toteuttamaan oppimisprojekteja entiseen malliin. Lue lisää vuonna 2022 tehdyistä muutoksista tästä uutisesta.
Mitä tarkoittaa oppimisyhteisö?
Yhteisö voi olla koulu, päiväkoti, perhe tai vaikka harrasteryhmä. Yhden yhteisön lapset ja nuoret voivat muodostaa useamman tiimin, joista jokainen työskentelee oman StarT-projektin parissa.
Mistä voisin saada tukea projektityöhömme?
Projekti-ideoita ja esimerkkejä löydät StarT materiaalipankista. Myös alueelliset LUMA-keskuksemme tarjoavat tukea ja vinkkejä. Ensisijaisesti sinun kannattaa olla yhteydessä oman alueesi keskukseen, löydät yhteytiedot kootusti LUMA-keskus Suomen verkkosivuilta. Mikäli haluat tietää lisää projektioppimisesta voit tutustua LUMA-verkoston kokoamaan maksuttomaan verkko-oppaaseen DigiCampus alustalla.
Miksi projektioppimista olisi hyvä toteuttaa kouluissa?
Projektioppiminen on yksi tapa toteuttaa opetussuunnitelmien perusteissakin mainittua monialaista ja eheyttävää opetusta. Oppilaslähtöiset projektityöt innostavat uudella tavalla oppimaan, kun aiheet voi kytkeä arjen ilmiöihin. Samalla opitaan myös tärkeimpiä tulevaisuuden taitoja, kuten ryhmätyöskentelyä. StarT-mallin vahvuuksia ovat lisäksi sen yhteisöllisyys ja tutkimusperustaisuus. Voit tutustua lisää projektioppimisen hyötyihin tällä videolla.
Miten voin ilmoittautua StarTiin?
StarT-ohjelmaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Ilmoittautuminen tehdään vain niihin tapahtumiin, kuten kursseille tai festareille, joihin haluaa osallistua. Ajankohtaiset tiedot tapahtumista ilmoitetaan verkkosivuillamme uutisina.