Muutoksia StarT-ohjelmaan

Lukuvuosi 2022–2023 tuo tullessaan muutoksia StarT-ohjelmaan. Aikaisemmin järjestettyä StarT-kilpailua (kansainvälinen tai kansallinen) ei tänä lukuvuonna tulla järjestämään. Tämä tarkoittaa samalla sitä, ettei yleisöäänestystä tai StarT-gaalaa järjestetä. 

Kannustamme kuitenkin teitä toteuttamaan monialaisia oppimisprojekteja koulussa tai muussa yhteydessä. Kehotamme esimerkiksi varmistamaan, voisivatko lasten ja nuorten projektityöt sopia Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailuun. Tukea ja ideoita oman oppimisprojektin suunnitteluun ja toteutukseen voit hakea tältä verkkosivulta sekä maksuttomilta verkkokursseiltamme. Myös alueellisiin LUMA-keskuksiin voi olla yhteydessä mahdollisen tuen osalta. Löydät yhteystiedot tältä sivulta.

Kehitettyjä projektitöitä voitte esitellä omassa yhteisössänne järjestämällä StarT-päivän. Seuraa myös LUMA-keskus Suomi -verkoston tapahtumakalenteria ja tilaa uutiskirjeemme saadaksesi tietää tulevista tapahtumistamme projektioppimiseen liittyen.

Science on Stage-festivaali 2024 järjestetään Turussa.

Vuonna 2024 verkostomme järjestää kansainvälisen Science on Stage -festivaalin Turussa. Festivaalilla opettajat eri puolilta Eurooppaa saavat mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa parhaita opetuskäytänteitään. Suomesta tapahtumaan valitaan 40 virallista edustajaa vuoden 2023 aikana järjestettävällä haulla. Nämä edustajat pääsevät esittelemään omia opetuskäytänteitään tapahtumassa. Hakuun osallistutaan omalla opetuskäytänteellä, joka voi olla esimerkiksi StarT-oppimisprojekti. Lue lisää tapahtumasta täältä.