Yleisöäänestyksen tulokset julki!

Omenankukka.

Sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-kilpailun yleisöäänestykset ovat päättyneet ja annetut äänet on laskettu. Kansallinen ja kansainvälinen äänestys olivat avoinna 2.5.-31.5.2022. Lue, ketkä ovat yleisöäänestyksen voittajat ja valmistaudu jo uuteen StarT-kauteen!

Kuluvalle StarT-kaudelle osallistui huimat 1 486 oppimisyhteisöä 33 maasta. Kansallisessa yleisöäänestyksessä oli mukana 13 projektia ja viisi opetuskäytännettä. Kansainvälisessä kilpailussa yleisöäänestyksessä oli mukana kymmenen projektia ja kymmenen käytännettä. Onnittelut kaikille yleisöäänestykseen mukaan päässeille kisatöille!

Psst! Laita korvan taakse kansainvälisen StarT-gaalan ajankohta 13.6. klo 16. Kaikki ovat tervetulleita seuraaman lähetystä verkon välityksellä.

Kansallisen StarT-kilpailun yleisöäänestyksen voittajat

Kansallisessa yleisöäänestyksessä ylivoimaisesti voiton projektien osalta vei Sammonlahden koulu projektillaan Nuorten tiedepotkäst. Oppilaat syventyivät projektin aikana erilaisiin tiedeaiheisiin sekä oppivat hyvälaatuisen podcastin tuottamisen perusteita. Oppilaat toteuttivat pareittain ja pienissä ryhmissä tiedeaiheisia podcast-jaksoja.

Opetuskäytänteiden osalta kisa oli tiukkaa, mutta yleisöäänestyksen voittajaksi nousi lopulta Saimaanharjun päiväkoti Satulaivan käytänne HUOMIO HUOMIO NORPPA NÄKYVISSÄ! Käytäneessä tutkitaan ja tutustutaan niin taiteen kuin tieteen näkökulmin vesiekosysteemeihin ja erityisesti saimaannorppaan.

Kansainvälisen StarT-kilpailun yleisöäänestyksen voittajat

Kansainvälisessä yleisöäänestyksessä voittajaksi kohosi Vinschool Education Systemsin projekti Disaster Search and Rescue UAV Project – the Servator, joka sai huimat 61 685 ääntä. Projektissa nuoret suunnittelevat dronea, jota voisi hyödyntää kriisitilanteissa kuten laajojen tulvien iskiessä. Projekti yhdistelee tietotekniikkaa, mekaniikkaa sekä paikkatietoa.

Yleisön suosikkikäytänteeksi kansainvälisessä kilpailussa kohosi 6 110 äänellä Elementary School Bani Aoufin opetuskäytänne Learning based on crisis and disaster management skills. Kuinka räjähtävät pähkinät voivat vaikuttaa metsäpalon etenemiseen? Käytänteen kehittämiskoulun lähistöllä tapahtuneen metsäpalon seurauksena suunniteltu opetuskäytänne edistää oppilaiden LUMA-aineiden ymmärrystä ja yhdistää tietoa omaan elämänpiiriin. Samalla oppilaat oppivat tärkeitä yhteistyötaitoja.

Lämpimät onnittelut suosikeille!

Uusi kausi alkaa jälleen syksyllä!

StarT jatkuu jälleen ensi syksynä uusin kujein. Luvassa on esimerkiksi LUMA-keskus Lapin kanssa yhteistyössä toteutettava koulutus projektioppimisesta. Muistathan kuitenkin ennen kesätauon alkua kansainvälisen StarT-gaalan? Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan gaalalähetystä 13.6. klo 16 alkaen verkon välityksellä. Gaalan jälkeen StarT palaa jälleen elokuussa.

Haluatko pysyä kartalla StarTin kuulumisista? Tilaa uutiskirjeemme ja saat tärkeät päivämäärät ja vinkkejä projektioppimisen toteuttamiseen suoraan sähköpostiisi.