Kevään 2020 StarT-festarit muuntautuivat virtuaalisiksi

Lappeenrannan StarT -festarit.

StarT-festarit ovat yhteisöllisiä tapahtumia, joiden keskiössä ovat lapset ja nuoret sekä heidän oppimisprojektinsa. Festareilla lapset ja nuoret esittelevät oppimistaan ja heitä palkitaan StarTin yhteistyökumppaneiden kannustuspalkinnoin. 

Kevään 2020 poikkeustilanteen vuoksi StarT-festivaalit muuntautuivat virtuulisiksi alueellisten LUMA-keskusten johdolla. Kevään viimeiset festarit järjestetään ensi viikolla Zoom-palvelussa.

Alle on koostettu videoita, linkkejä sekä kuvia tämän kauden festareista kaikkien iloksi!

StarT-festivaalien lisäksi kauden päätapahtuma StarT-gaala järjestetään virtuaalisena palkintojenjakotilaisutena 4.6. klo 14-15. Toivotamme kaikki projektioppimisen ystävät tervetulleiksi StarT-gaalaan. Viralliset tapahtumatiedot löydät täältä


Oulun alueen StarT-festarit, toukokuu 2020

Oulun alueen ansioituneita StarT- projekteja ja käytänteitä tuomaroitiin ja palkittiin toukokuussa 2020 etäyhteyksien välityksellä. Festarivideon löydät alta. 

 

Toivottavasti syksy mahdollistaa myös isomman tiedetapahtuman järjestämisen!

Susanna Hasiwar, Oulun yliopiston LUMA-keskus

Iloksemme palkinnot voitiin toimittaa päiväkoteihin ja kouluihin toukokuun loppupuolella myös Oulun alueella. Oulun yliopiston LUMA-keskuksen tiimi pääsi samalla vaihtamaan kuulumisia StarT:n tähtien, eli lasten ja heidän ohjaajiensa kanssa.

Oulun yliopiston LUMA-keskus tahtoo kiittää lämpimästi StarT:iin osallistunutta kolmeatoista yhteisöä ja yhteistyökumppaneitamme Tiedekeskus Tietomaata ja SiiliSolutions:ia.


Lapin StarT-festarit 11.5-15.5.2020

Lapin StarT-festarit tarjoili  avoimia virtuaalisia työpajoja lapsille ja nuorille. Hauskat, videomuotoiset tieteelliset ja taiteelliset pajat oli suunnattu eri-ikäisille oppijoille varhaiskasvatuksesta lukioon, joiden toteuttaminen oli mahdollista kotoa löytyvillä tarvikkeilla. 

Työpajoissa lapset ja nuoret ovat saaneet yhdessä kokeilla, rakentaa, tehdä taidetta ja ratkaista ongelmia. Osassa pajoista parhaita suorituksia on myös palkittu. 

Halusimme festivaalien avulla tuoda innostusta ja tekemisen iloa koteihin, päiväkoteihin ja kouluihin vielä näin lukuvuoden viimeisinä päivinä

Anna-Maija Partanen, LUMA-keskus Lapin johtaja.

Festareilla esiteltiin myös lappilaisten lasten ja nuorten omia tiedeprojekteja, joista parhaat palkittiin. Projekteja on tänä vuonna kilpailemassa yhteensä kaksitoista. Projekteissa oppilaat esittelevät osaamistaan ja ovat omien projektiensa tähtiä. Monialaisissa projekteissa hyödynnetään useiden eri oppiaineiden näkökulmia kokonaisuuden toteuttamisessa. 


Lappeenrannan StarT-festarit, palkintojenjakotilaisuus 8.5.2020

LUMA-keskus Saimaa arvioi oppilasryhmien LUMA-aineisiin tai teknologiaan liittyvä projektit ja opettajien hyvät käytänteet virtuaalisesti. Tuomaristo arvioi työt niistä toimitetun materiaalin pohjalta. Osa tiimeistä hyödynsi LUMA-keskus Saimaan tarjoaman mahdollisuuden esitellä työt tuomariston edustajelle etäyhteydellä. Palkintojenjakotilaisuus järjestettiin etäyhteydellä., jonka tallenteen löydät täältä

Kuva: Instagram @eskarittaipalsaarikk

Löydät palkintojenjakotilaisuuden tulokset sekä koosteet projekteista ja käytänteistä LUMA-keskus Saimaan blogista.


Pirkanmaan StarT-festarit 29.3.2020

Pirkanmaan kauden 2019-2020 StarT-festareita vietettiin keskiviikkona 29.3. virtuaalisesti Zoom–livelähetyksessä. Alueelliseen StarT-kilpailuun osallistui projektitiimejä aina varhaiskasvatusryhmistä lukiolaisiin. Kaikki projektivideot löydät täältä

 

Pirkanmaan alueen yhteistyökumppanit

Tilaisuuden avasi juhlallisesti Tampereen LUMATE-keskuksen johtaja Riikka Lahtinen. Yllätysohjelmassa koettiin ihmetyksen ja oivalluksen hetkiä, kun yleisöä hämmästyttämään saapui taikuri, mentalisti ja molekyylibiologi Johannes Malkamäki.

Tilaisuuden huipentuessa Pirkanmaan StarT-tuomariston puheenjohtaja Laura Salkonen palkitsi ansioituneimmat projektit ja hyvät käytänteet, jolloin aistittavissa oli kuplivaa jännitystä ja juhlan tuntua. 

Pirkanmaan palkitut projektit ja käytänteet löydät täältä.


Joensuun StarT-festivaalit 23.4.2020

Itä-Suomen yliopistossa StarT-festarit toteutettiin esittelemällä Joensuun StarT-festarille ilmoitettuja projektitöitä virtuaalifestarivideon välityksellä.

Lisäksi ilmoittautuneet ja heidän luokkatoverinsa palkitaan katseluoikeudella suomalaisiin lapsille ja nuorille suunnattuihin dokumenttielokuviin. Tästä aineettomasta palkinnosta jokainen oppilas voi nauttia myös omalta päätelaitteeltaan. Opettajat voivat myös hyödyntää dokumenttielokuvan katselukokemusta ja elokuvan pohjalta tehtyjä oppimateriaaleja etäopetuksessaan.

Joensuun festareille ilmoittautui yhteensä 14 oppimisyhteisöä eri puolilta Itä-Suomea. Projektien aiheet vaihtelivat laser-radasta retkeilykerhoon. Tutustu projekteihin alla olevalta videolta.


Uudenmaan StarT-festarit 27.4.2020

LUMA-keskus Suomi verkostoon kuuluvat Aalto-yliopisto Junior sekä Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus järjestivät Uudenmaan alueen tähtitiimeille ja oppimisyhteisöille virtuaalisen tapahtuman, jossa palkittiin ansioituneita tiimejä, jaettiin kokemuksia kuluneesta StarT-kaudesta sekä esiteltiin oppimisyhteisöjen projekteja ja käytänteitä.

Oppimisyhteisöjen käytänteitä ja projektitöitä olivat tuomaroimassa HeurekanGaudeamuksenAalto-yliopisto Juniorin sekä Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskuksen edustajat. Festareilla palkintoja oli jakamassa Heurekan ohjelmatuotantopäällikkö Jutta Kujasalo.

Lue lisää tapahtumasta sekä palkituista projekteista ja käytänteistä täältä.


Pohjanmaan StarT-festarit 22.4.2020

Festareilla esiteltiin lasten ja nuorten luovia lelu-projekteja, monialaisia projekteja ja hyviä opetuskäytänteitä. Ansioituneet projektit ja opetuskäytänteet palkittiin. Lisäksi festareilla kuultiin Harry Linnarinteen puhe, sponsoreiden tervehdys sekä jaettiin haastetehtäviä.

Osallistujat olivat alakoululaisia, varhaiskasvatusryhmiä, opettajia ja kasvattajia.  Voit fiilistellä virtuaalifestaritunnelmaa alla olevan videosta. 


Keski-Suomen StarT-festarit 24.3.2020

Keski-Suomen StarT-oppimisprojektit tuomaroitiin vuonna 2020 etäyhteyksillä. Tuomaristo tutustui lasten ja nuorten vuoden aikana tekemiin projekteihin innolla ja ilolla, ja oli vaikuttunut näkemästään! Tähän galleriaan on koottu otoksia upeista ja opettavaisista projekteista. 

Projekteja arvioitiin lasten ja nuorten sarjassa sekä ”Liikkuva lelu”-projekteina. Tietoa palkinnoista ja palkituista löytyy tuomarointisivulta.


Kevään virtuaaliset StarT opehuoneet

Kansallisesti parhaita ideoita jaettiin StarTin virtuaalisissa opehuoneissa. Virtuaalisissa opehuoneet järjestettiin vapaamuotoisina keskustelutilaisuuksiana, joissa opettajat ja ohjaajat pääsivät jakamaan omia ideoita ja kokemuksia. Samalla opehuoneen osallistujat pääsivät tutustumaan parhaimpina palkittuihin lasten ja nuorten projekteihin sekä oppimisyhteisöjen käytänteisiin. Opehuoneita luvassa lisää myös syksyllä!

Voit lukea lisää Kansallisista parhaista 2020 täältä

Ilmoittaudu mukaan StarT-kaudelle 2020-2021