StarT-yleisöäänestys 18.3. – 7.4. – kannusta oppimisyhteisöjä ja innostu upeista projekteista ja hyvistä opetuskäytänteistä!

Oppilaat tekemässä tiedeprojektia.

LUMA-keskus Suomi kutsuu kaikki osallistumaan StarT kauden 2018-2019 yleisöäänestykseen. StarT:in YouTube -kanavalla on julkaistu videoita StarT-projekteista ja hyvistä käytänteistä. Käy tutustumassa, inspiroidu ja äänestä suosikkiasi!

Vuonna 2016 LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen on käynnistänyt uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla ilmiöpohjaisia ja monialaisia projekteja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologian opiskelua kohtaan. Lisäksi StarTissa mukana olevat oppimiyhteisöt jakavat hyviä opetuskäytänteitään.

StarTin pitkäaikaisena tavoitteena on vakiinnuttaa yhteisöllinen ja innostava toimintamalli osaksi koulujen ja muiden oppimisyhteisöjen jokavuotista toimintaa. Lapsista ja nuorista koostuvat tiimit päiväkodeista, kouluista, harrasteryhmistä ja kodeista jakavat oppimisen iloa kansallisessa ja kansainvälisessä StarT-yhteisössä, jossa on kaudella 2018-2019 ollut mukana  noin 600 oppimisyhteisöä 30:sta eri maasta.

StarTin YouTube -kanavalla on julkaistu sekä kansallisten että kansainvälisten oppimisyhteisöjen tekemiä videoita lasten ja nuorten StarT-projekteista sekä hyvistä opetuskäytänteistä. Videoiden kautta jaetaan innostusta ja oppimisen iloa!

Kansallisen ja kansainvälisen yleisöäänestyksen tavoitteena on paitsi jakaa iloa ja  ideoita myös mahdollistaa kaikkien osallistuminen. Tykkäämällä videota, jossa on esitelty sinusta paras StarT -projekti tai hyvä käytänne, voit antaa äänesi kyseiselle projektitiimille tai oppimisyhteisölle. Äänestysaikaa on 7.4. asti.


Käy tutustumassa, inspiroidu ja äänestä suosikkiasi viimeistään 7.4.!


Äänestämällä voi aidosti vaikuttaa, sillä tykkäykset huomioidaan valittaessa StarT kauden ansioituneimpia projekteja sekä hyviä käytänteitä. Lisäksi eniten tykkäyksiä saaneet palkitaan StarT 2019 -gaalassa yleisön suosikki -kunniamaininnoin. Gaala on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan huipentuma ja kuluvana lukuvuonna se järjestetään 6.6.2019 Jyväskylässä osana valtakunnallisia LUMA-päiviä.


Suorat linkit kansainväliseen yleisöäänestykseen:


Artikkelin kuva: Vuoden 2018 yleisöäänestyksen kansainvälisten projektien sarjassa voittanut tiimi GFL WASTE BUSTERS S.O.S Project. Katso tästä projektivideo