Hyvä käytänne

Hyvällä käytänteellä tarkoitamme hyväksi koettua toimintatapaa tai opetusmallia niin monialaisten oppimiskokonaisuuksien, eheyttävän opetuksen kuin projektioppimisen toteuttamiseen liittyen. Käytänteen tulee jollakin tavalla linkittyä LUMA-aineisiin (luonnontieteet, matematiikka ja/tai teknologia) tai tukea näiden aineiden oppimista ja/tai opetusta.  

Jaetaan hyviä käytänteitä ja opitaan toisiltamme!

StarT-toiminnalla haluamme tukea opettajien, ohjaajien ja kasvattajien työtä ja siksi olemme mahdollistaneet hyvien käytänteiden jakamisen. Osana StarT-ohjelmaa mahdollistamme myös käytänteiden ja ideoiden jakamisen tiede- ja teknologiafestareilla sekä osana StarT-kilpailua, jossa joka kevät palkitaan käytänteitä jakaneita niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Tutustu vuoden 2020 parhaisiin kansallisiin käytänteisiin.

Onko sinulla hyvä käytänne, jonka haluaisit jakaa muille opettajille, kasvattajille tai ohjaajille? Voit joko yksin tai yhdessä kollegojen kanssa jakaa oman käytänteesi ja osallistua samalla StarT-festivaaleille ja/ kilpailuun.  Käytänteen jakaminen tapahtuu kuvailemalla käytänne  StarTin ilmoittautumislomakkeelle verkossa (lue lisää täältä).

StarTiin osallistuminen hyvällä käytänteellä

Huomioithan seuraavat seikat hakiessasi mukaan StarTin joka keväisiin tapahtumiin (festareille ja/tai kilpailuun) hyvällä käytänteellä:

  • Opettaja/ohjaaja edustaa aina omaa oppimisyhteisöään (esim. koulu, päiväkoti tai kerho) 
  • Vain yksi käytänne / oppimisyhteisö 
  • Osallistua voi täysin uudella tai useita vuosia käytössä olleella hyvällä käytänteellä, kunhan sitä on toteutettu jossakin vaiheessa kuluvan lukuvuoden tai edeltävän lukuvuoden aikana.
  • Käytänne sisältää:

Lisäksi vuosittain korostetaan hieman eri sisältöjä ja teemoja, näistä tarkemmin kausikohtaisissa arviointikriteereissä

Jaa meille käytänteesi ilmoittautumalla mukaan StarTiin (ilmoittaudutaan oppimisyhteisönä)