StarT-kilpailijat esittelevät projektiaan festareilla.

Start-kilpailu

StarT-kilpailu on vapaaehtoinen osa StarT-ohjelmaa, jossa jaetaan oppimisen iloa niin lasten, nuorten kuin aikuisien kesten sekä tuetaan opettajia ja kasvattajia monialaisen projektioppimisen toteuttamisessa.

StarT 2022 -kilpailu on käynnissä – hae mukaan nyt!

StarT-kilpailussa on kaksi sarjaa:

  1. Lasten ja nuorten projektityöt (3-19v.)
  2. Oppimisyhteisöjen hyvät opetuskäytänteet (varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle)

Kilpailu on sekä kansallinen että kansainvälinen. Kilpailun kautta valitaan vuosittain StarT-kauden Kansalliset parhaat lasten ja nuorten projektityöt sekä oppimisyhteisöjen parhaat hyvät käytänteet. Kansallisten parhaiden joukosta valitaan Suomen ehdokkaat kansainväliseen StarT-kilpailuun, International LUMA StarT Award -palkinnonsaajaksi.

Jaamme yhteistyökumppaniemme toimesta kansallisia kannustuspalkintoja ansioituneimmille projektitöille sekä parhaimmille käytänteille (Lue lisää kauden palkinnoista). Näitä ansioituneimpia projektitöitä sekä parhaimpia käytänteitä jaetaan esimerkkinä tulevina kausina StarT-verkkosivuilla sekä StarT-ohjelman koulutuksissa.

Lisäksi joka toinen vuosi valitaan opetuskäytänteitä jakaneiden opettajien joukosta myös Suomen edustajat seuraaville Science on Stage -festivaaleille. Seuraavat SonS-festivaalit järjestetään Prahassa maaliskuussa 2022. Suomen edustajat valittiin kaudella 2020-2021.

Osallistuminen StarT-kilpailuun

Kilpailuun ilmoittaudutaan täyttämällä verkkolomake. Varaathan aikaa verkkolomakkeen täyttämiseen projekti- ja käytännetietojen osalta sillä tuomarointi StarT-kilpailuissa tehdään täysin verkkolomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Suosittelemme tutustumaan myös osallistumissääntöihin ja arviontiin ennen lomakkeen täyttämistä.

Pysy ajan tasalla niin kilpailuun kuin muihinkin StarTin tapahtumiin liittyvistä uutisista tilaamalla uutiskirjeemme.

Arviointi

Arviointi kilpailussa perustuu verkkolomakkeella annettuihin tietoihin ja tehdään StarTin arviontikriteerien mukaan monivaiheisessa tuomarointiprosessissa. Lue arvioinnista täältä.

Palkinnot

StarT-kilpailussa palkitaan projekteja tehneitä lasten ja nuorten tähtitiimejä sekä oppimisyhteisöjä eli kouluja, päiväkoteja, harrastusryhmiä tms. hyvistä käytänteistä oppimisen tukemiseen. Palkintoja jakavat LUMA-keskus Suomi verkosto yhteistyökumppaneineen. Lue palkinnoista täältä.

Aikataulu

StarT-kilpailuprojekteja voi toteuttaa oman aikataulun mukaan ja mukaan voi ilmoittautua myös keskeneräisillä projekteilla (jolloin kuvataan suunnitelma toteutuksen sijaan).

StarT 2022 -kilpailuun hakuaika on alkanut 3.1.2022 ja päättyy 13.3. Tämän jälkeen monivaiheisen tuomaroinnin kautta valitaan ensin Kansalliset parhaat, Suomen edustajat kansainväliseen kilpailuun ja lopulta kansainvälisen International StarT -kilpailun ansioituneimmat. Kilpailu huipentuu kesäkuussa LUMA-päivillä (13-14.6.) järjestettävään kansainväliseen StarT-gaalaan, jossa ansioituneimmat palkitaan.