StarT-kilpailijat esittelevät projektiaan festareilla.

Start-kilpailu

StarT-kilpailu on vapaaehtoinen osa StarT-ohjelmaa, jossa jaetaan oppimisen iloa niin lasten, nuorten kuin aikuisien kesten sekä tuetaan opettajia ja kasvattajia monialaisen projektioppimisen toteuttamisessa.

StarT-kilpailu on sekä kansallinen että kansainvälinen. Kilpailun kautta valitaan vuosittain StarT-kauden Kansalliset parhaat lasten ja nuorten projektityöt sekä oppimisyhteisöjen parhaat hyvät käytänteet. Kansallisten parhaiden joukosta valitaan Suomen ehdokkaat kansainväliseen StarT-kilpailuun, International LUMA StarT Award -palkinnonsaajaksi.

Kaudella 2020–2021 valitaan myös Suomen edustajat seuraaville Science on Stage -festivaaleille, jotka järjestetään Prahassa maaliskuussa 2022.

Jaamme yhteistyökumppaniemme toimesta kansallisia kannustuspalkintoja ansioituneimmille projektitöille sekä parhaimmille käytänteille (Lue lisää kauden palkinnoista). Näitä ansioituneimpia projektitöitä sekä parhaimpia käytänteitä jaetaan esimerkkinä tulevina kausina StarT-verkkosivuilla sekä StarT-ohjelman koulutuksissa.

Osallistuminen

Kilpailuun osallistutaan ilmoittautumalla mukaan verkkolomakkeella. Lue lisää osallistumisesta ja ilmoittautumisesta täällä. Tarkemmat tiedot osallistumisesta ilmoitetaan syksyllä. Pysy ajan tasalla niin kilpailuun kuin muihinkin StarTin tapahtumiin liittyvistä uutisista tilaamalla uutiskirjeemme.

Arviointi

Arviointi kilpailussa perustuu verkkolomakkeella annettuihin tietoihin ja tehdään StarTin arviontikriteerien mukaan monivaiheisessa tuomarointiprosessissa. Lue arvioinnista täältä.

Palkinnot

StarT-kilpailussa palkitaan projekteja tehneitä lasten ja nuorten tähtitiimejä sekä oppimisyhteisöjä eli kouluja, päiväkoteja, harrastusryhmiä tms. hyvistä käytänteistä oppimisen tukemiseen. Lue palkinnoista täältä.

Aikataulu

StarT-kilpailu alkaa projektioppimisen toteuttamisesta ja huipentuu kesäkuisin järjestettävään kansainväliseen StarT-gaalaan. Lue kilpailun aikataulusta täältä.