Maailman tiedepäivä rauhan ja kehityksen hyväksi

lapset tekemässä kemian projektia.

Vuonna 1999 julistettiin 10.11. kansainväliseksi tiedepäiväksi. Päivä korostaa tieteen roolia rauhan ja kehityksen edistäjänä. Maailman tiedepäivä muistuttaa tieteen tärkeästä roolista yhteiskunnassa ja tarvetta saada laajempi yleisö mukaan keskusteluihin nousevista tieteellisistä kysymyksistä. Maailman tiedepäivä korostaa myös tieteen merkitystä jokapäiväisessä elämässämme.

Vuonna 2020 maailmanlaajuinen koronatilanne osoitti tieteen kriittisen roolin globaaleihin haasteisiin vastaamisessa. Tänä vuonna Maailman tiedepäivän painopisteenä on Tiede yhteiskunnalle ja yhteiskunnan kanssa (Science for and with Society) -teema. Vuoden 2020 maailman tiedepäivän kunniaksi Unesco järjestää verkossa pyöreän pöydän keskustelun koronatilanteesta tieteen näkökulmasta.

Mukana teemapäivän aiheiden käsittelyssä ja keskustelussa ovat niin hallitukset, UNESCO, asiantuntijayhdistykset, media kuin koulutkin. Miten käsitellä tieteen ja kestävän kehityksen yhteyttä oppilaiden kanssa? Inspiroidu aiempien vuosien projekteista ja hyvistä käytänteistä!


IS 1°C A LOT OR NOT?
Ilmastonmuutokseen keskittyvässä projektissa lapset kokeilivat ja huomasivat, että 1⁰C: lla voi olla suuri rooli sekä kotona että luonnossa.
Projektipäiväkirja
KEINUMÄEN KOULUN METSÄPROJEKTI
Helsingin keinumäen ala- ja yläkoulun oppilaat työskentelevät yhdessä viikottain tutustuen lähiympäristön merkitykseen sosiaalisesta, ympäristöllisestä, kestävän kehityksen ja viihdyttävyyden näkökulman kannalta.
Oppimispäiväkirja
Flash Flood Predictor – tulvahälytin
Flash Flood Predictor -projekti (Omar Shishani, Omar Abu Salem ja opettaja Omar Shaheen) käsittelee tietoteknisiä sovelluksia, jotka ehkäisevät tulvien tuhoja varoittamalla ennakkoon tietojärjestelmän avulla vaarassa olevia.
Projektipäiväkirja.

Voit lukea Maailman tiedepäivästä lisää: