StarT-publikomröstning 18.3. – 7.4.

LUMA-center Finland bjuder in alla att delta i StarTs publikomröstning för säsongen 2018-2019. På StarTs YouTube-kanal har videor om StarT-projekt och deras goda praxis publicerats. Bekanta dig med kanalen, bli inspirerad och lär dig!

År 2016 aktiverade nätverket LUMA-center Finland StarTs verksamhetsmodell som stöder en tvärvetenskaplig studiehelhet och temastudier enligt den nya läroplanen. StarTs målgrupper sträcker sig från småbarnspedagogiken till andra stadiet.

I StarT lär vi oss tillsammans i grupper genom att genomföra tvärvetenskapliga och fenomenbaserade projekt. Huvudmålet är att öka intresset för matematik, naturvetenskap och teknologi hos barn och unga.

StarTs långsiktiga mål är att etablera verksamhetsmodellen och bli en del av skolors och andra inlärningsomgivningars årliga verksamhet. Under säsongen 2018-2019 tog nästan 600 inlärningsgrupper från totalt 30 olika länder del av StarTs nationella och internationella verksamhet där stjärnteam bestående av barn och unga delade med sig av glädjen av inlärning.

Videor om projekten och deras utförande gjorda av både nationella och internationella inlärningsgrupper har publicerats på StarTs YouTube-kanal. Via kanalen sprids inlärningens glädje och iver!

Den nationella och internationella publikomröstningens mål är förutom att sprida glädje och idéer även att göra det möjligt för alla att delta. Genom att gilla videor ger du din röst till projektteamet som skapat videon. Röstningstiden gäller fram till 7.4.


Rösta på din favorit och bli inspirerad!

Genom att rösta påverkar du resultatet eftersom antalet gillningar tas i beaktande i valet av StarT-säsongens mest meriterade projekt och användande av god praxis. Dessutom belönas det bidraget med flest gillningar med publikens favorit -titeln under StarT-galan. Galan är StarT-verksamhetens både nationella och internationella höjdpunkt. Detta år ordnas den 6.6.2019 i Jyväskylä som en del av LUMA-dagarna.

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT: