StarT-Publikomröstning 16.3. – 5.4.

LUMA-center Finland bjuder in alla att delta i StarTs publikomröstning för säsongen 2019-2020. På StarTs YouTube-kanal har videor om StarT-projekt och deras goda praxis publicerats. Bekanta dig med kanalen, bli inspirerad och lär dig!

År 2016 aktiverade nätverket LUMA-center Finland StarTs verksamhetsmodell som stöder en tvärvetenskaplig studiehelhet och temastudier enligt den nya läroplanen. StarTs målgrupper sträcker sig från småbarnspedagogiken till andra stadiet.

I StarT lär vi oss tillsammans i grupper genom att genomföra tvärvetenskapliga och fenomenbaserade projekt. Huvudmålet är att öka intresset för matematik, naturvetenskap och teknologi hos barn och unga. Dessutom ger start lärare och ledare möjlighet att dela er goda modeller.

StarTs långsiktiga mål är att etablera verksamhetsmodellen och bli en del av skolors och andra inlärningsomgivningars årliga verksamhet. Under säsongen 2019-2020 tog cirka 600 inlärningsgrupper från totalt 40 olika länder del av StarTs nationella och internationella verksamhet där stjärnteam bestående av barn och unga delade med sig av glädjen av inlärning.

Rösta på din favorit!

År 2016 aktiverade nätverket LUMA-center Finland StarTs verksamhetsmodell som stöder en tvärvetenskaplig studiehelhet och temastudier enligt den nya läroplanen. StarTs målgrupper sträcker sig från småbarnspedagogiken till andra stadiet.

Videor om projekten och deras utförande gjorda av både nationella och internationella inlärningsgrupper har publicerats på StarTs YouTube-kanal. Där delar man idéer och lärandets glädje!

Syftemål för den nationella och internationella publikomröstningen är både att dela glädje och idéer och göra det möjligt för alla att delta. Du kan rösta genom att gilla en video som du tycker är det bästa StarT projektet eller den bästa god modellen. Omröstningstiden är till kvällen den 5 april.

Genom att rösta påverkar du resultatet eftersom antalet gillningar tas i beaktande i valet av StarT-säsongens mest meriterade projekt och användande av god praxis. Dessutom belönas det bidraget med flest gillningar med publikens favorit -titeln under StarT-galan. Galan är StarT-verksamhetens både nationella och internationella höjdpunkt. Detta år ordnas den 4.6.2020 i Esbo som en del av LUMA-dagarna.

Besök, bli inspirerad och rösta på din favorit senast den 5. april!

Länkar till StarT-Publikomröstning:


Bild: publiksens favorit i 2019, Merenlaulu-projektet för gymnasieelever i Äänekoski.