StarT-festarit

Alueellisia StarT-festareita järjestetään maalis-toukokuussa eri puolilla Suomea, LUMA-keskusten paikkakunnilla. Festareilla projekteja tehneet StarT-tähtitiimit sekä oppimisyhteisöt saavat tilaisuuden loistaa ja esitellä omaa osaamistaan ja jakaa tekemisen iloa ja riemua. Festareilla jaetaan myös monenlaisia kannustuspalkintoja.

Lisäksi jokaisilla festareilla on niin lapsille, nuorille kuin oppimisyhteisöjen ohjaajillekin omaa ohjeisohjelmaa. Jokaisten festarien ohjelma on erilainen, ja se rakennetaan alueellisen LUMA-keskuksen ja yhteistyökumppanien voimin. Aiempina kausina osallistujille on tarjottu erilaisia työpajoja, joissa on mm. tehty kivoja kemian kokeita, rakennettu robotteja tai koodattu pelejä. Lisäksi on voinut tutustua tiedenäyttelyihin (Heureka, Tietomaa) ja opettajille on pidetty inspiroivia pedagogisia kahviloita.

Tutustu ensimmäiseen ruotsinkieliseen festariin (pidetty 2018) StarTin YouTube-kanavalla! Videon musiikin on säveltänyt 4A-luokka, joka voitti festivaalin ensimmäisen palkinnon projektillaan Sphero Disco.

 

Kevään 2020 aluefestarien aikataulu

Kevään yhteisöllisten StarT-tiede- ja teknologiafestarien päivämäärät löytyvät tapahtumakalenterista.

StarT-festivaaleille haetaan mukaan kertomalla omista StarT-projekteista ja/tai oman yhteisön hyvästä opetuskäytänteestä (Lue lisää hakemisesta ja kriteereistä).

Matkatukea tarjolla festariosallistujille

Kaikki festareille ilmoittautuneet oppimisyhteisöt voivat hakea LUMA-keskus Suomi -verkostolta matkatukea osallistuakseen oman alueen festareille. Matkatuki on ensisijaisesti tarkoitettu oppimisyhteisöille, jotka 1) eivät ilman tukea kykene osallistumaan festareille ja 2) eivät saa muualta matkatukea. 

Matkatukea kevään 2020 festareille voi hakea 17.2.–6.3.2020 välisenä aikana. Tukea haetaan täyttämällä linkin takaa löytyvä verkkolomake:

Hae matkatukea StarT-festareille

Päätökset tuen saannista ilmoitetaan hakijoille hakuajan päätyttyä. Tuki maksetaan oppimisyhteisöille tai sen edustajalle takautuvasti kuitteja vastaan.