StarT-festarit

Alueellisia StarT-festareita järjestetään maalis-toukokuussa eri puolilla Suomea, LUMA-keskusten paikkakunnilla. Festareilla projekteja tehneet StarT-tähtitiimit sekä oppimisyhteisöt saavat tilaisuuden loistaa ja esitellä omaa osaamistaan ja jakaa tekemisen iloa ja riemua. Festareilla jaetaan myös monenlaisia kannustuspalkintoja.

Lisäksi jokaisilla festareilla on niin lapsille, nuorille kuin oppimisyhteisöjen ohjaajillekin omaa ohjeisohjelmaa. Jokaisten festarien ohjelma on erilainen, ja se rakennetaan alueellisen LUMA-keskuksen ja yhteistyökumppanien voimin. Aiempina kausina osallistujille on tarjottu erilaisia työpajoja, joissa on mm. tehty kivoja kemian kokeita, rakennettu robotteja tai koodattu pelejä. Lisäksi on voinut tutustua tiedenäyttelyihin (Heureka, Tietomaa) ja opettajille on pidetty inspiroivia pedagogisia kahviloita.

Tutustu ensimmäiseen ruotsinkieliseen festariin (pidetty 2018) StarTin YouTube-kanavalla! Videon musiikin on säveltänyt 4A-luokka, joka voitti festivaalin ensimmäisen palkinnon projektillaan Sphero Disco.

Kevään 2020 aluefestarien aikataulu (tulossa pian)

Kevään yhteisöllisten StarT-tiedefestarien päivämäärät löytyvät tapahtumakalenterista.

StarT-festivaaleille haetaan mukaan kertomalla omista StarT-projekteista ja/tai oman yhteisön hyvästä opetuskäytänteestä (Lue lisää hakemisesta ja kriteereistä).