StarT-festarit

Alueellisia StarT-festareita järjestetään maalis-toukokuussa eri puolilla Suomea, LUMA-keskusten paikkakunnilla. Festareilla projekteja tehneet StarT-tähtitiimit sekä oppimisyhteisöt saavat tilaisuuden loistaa ja esitellä omaa osaamistaan ja jakaa tekemisen iloa ja riemua. Festareilla jaetaan myös monenlaisia kannustuspalkintoja.

Lisäksi jokaisilla festareilla on niin lapsille, nuorille kuin oppimisyhteisöjen ohjaajillekin omaa ohjeisohjelmaa. Jokaisten festarien ohjelma on erilainen, ja se rakennetaan alueellisen LUMA-keskuksen ja yhteistyökumppanien voimin. Kaudella 2016-2017 osallistujille tarjottiin esimerkiksi työpajoja, joissa tehtiin kivoja kemian kokeita, rakennettiin robotteja tai koodattiin pelejä. Lisäksi oli mahdollisuus tutustua tiedenäyttelyihin (Heureka, Tietomaa) ja opettajille oli pedagogisia kahviloita.

Kevään 2019 aluefestarien aikataulu

Kevään yhteisöllisten StarT-tiedefestarien päivämäärät vahvistuvat vuoden 2018 loppuun mennessä. Tarkemmat tiedot yksittäisistä festareista aikatauluineen tulevat näkyville tapahtumakalenteriin.

Tutustu ensimmäiseen ruotsinkieliseen festivaaliin StarTin YouTube-kanavalla! Videon musiikin on säveltänyt 4A-luokka, joka voitti festivaalin ensimmäisen palkinnon projektillaan Sphero Disco.

StarT-festivaaleille haetaan mukaan kertomalla omista StarT-projekteista ja/tai oman yhteisön hyvästä opetuskäytänteestä (Lue lisää hakemisesta ja kriteereistä).